Over dingen en doetjes in Denemarken.

zaterdag 11 maart 2023

Breien en kraken.

Weer eens een gezellig avondje met de vrouwen van de breiclub. In het cultuurhuis in Middelfart. Dit keer met een lezing van Trine Eger Nielsen (op instagram: "@trineegern"). " "De wereld rond met mijn breinaalden". Zo leuk dat ze bijna twee maanden in New Zealand was om daar schapenwol te kopen en ideeën op te doen. Er waren veel foto's die ik herkende en ik voelde de sfeer van het land weer. Nooit geweten dat je naast autocampers ook een car-bed-auto kunt huren. Ideaal als je in je eentje rondreist. De achterbank van zo'n auto kan helemaal plat en daarop leg je een luchtbed. Omdat NZ fantastische campingplaatsen heeft hoef je bijna niks anders mee te nemen dan je persoonlijke spullen, een handdoek, een beker, een bord en bestek. Verder is alles voorhanden. The easy way.


Trine had heel veel wol en heel veel gebreide modellen meegebracht. Altijd leuk om te zien, te voelen en te schatten. Natuurlijk stak ik er wat van op qua techniek. Deze gebreide boord bijvoorbeeld, met herringstitches. 
Denemarken is een land vol breiende mensen. Er is zelfs een brei-festival en elk weekblad is voorzien van breipatronen. 
Wij hadden in iedere geval een interessante en gezellige avond.Maar dan die nek van mij. Ik begon er toch veel last van te krijgen en oefeningen of massage hielpen niet. Dus op naar de chiropraktor die mij kneedde, kraakte en masserde. Vannacht werd ik wakker van de pijn, maar nu is die grotendeels weg. Maandag terugkomen, zei Anne. Dat doe ik dus maar ook al kosten die behandelingen je een rib uit je lijf beurs. Ik heb er baat bij en veel te lang gewacht zei diezelfde Anne. 

Voorjaar of?

Het is koud 's nachts. De sneeuw lag nog op de bedden in de groentetuin vanmorgen.

Brrrr.

Maar toen kwam de zon door!

Ik deed de boekhouding; de chef werkte nog wat in de werkplaats.

Twee kleinkinderen kwamen even langs en dan zet oma thee en koffie. Er is altijd wel wat te eten/snoepen hier.  Caroline had een afspraak met vriendinnen.


Morfar en Casper deelden muziekvideo's en weetjes. 


De sneeuw kwam nog even terug.
Maar nu schijnt de zon!
God weekend.

2 opmerkingen:

 1. Het klink zo gezellig 'de vrouwen van de breiclub'
  Een chiropraktor kan je aardig uit de knoop halen.
  Ja, ik weet het, kosten gaan voor de baad.
  Hier heeft het vrijdag ook flink gesneeuwd.
  Altijd gezellig als de kleinkinderen op bezoek komen. Hans

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die boord is leuk gebreid zeg. Wat een idee... herringstitches

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig, laat gerust een reactie achter!