Over dingen en doetjes in Denemarken.

vrijdag 24 maart 2023

Stad en land.

Baarle Nassau & Baarle Hertog. Die enclave bezochten we op verzoek van de kleinzoon. Die vond het leuk om met een been in twee verschillende landen te staan. Het is maar goed dat beide landen hetzelfde betalingsmiddel hebben ;-)

Verder was er niet zoveel te zien. Op een stille weekdag in maart, met een waterig zonnetje, waren er ook geen terrasjes, winkelende "Hollanders" en/of toeristen te bekennen.

Wij reden naar Breda, want dat was heeeeel lang geleden dat ik daar was. Daar was het markt en ik hou van die markten in Nederland.  Al die heerlijke groente, zoveel bloemen, vele soorten vis, specerijen, noten en natuurlijk ook stofjes, riemen, tassen ..noem maar op. Zulke markten vind je hier niet...echt niet!

Ik kocht een kilo kaas voor thuis en we dronken wat op een terras.

In een van de winkelstraten zag ik dit. Een kleinschalige wasserij waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werken. Een leuk idee.  Wassen, drogen, strijken, vouwen en je kunt je pakketje afhalen. Daar zijn vast klanten genoeg voor!
Op het laatst deden we nog wat boodschappen in Hilvarenbeek.Van een enclave naar een grote bourgondische stad tot aan het Brabantse platteland.

We hadden Netflix in ons huisje en daar keken we naar "Stranger Tings". 

2 opmerkingen:

  1. Ondertussen zijn de grenzen open gesteld tussen de landen.
    Maar het blijft een vreemde gewaarwording een grens door een stad.
    In Denemarken kun je de kraampjes langs de weg vinden, is ook er gezellig. Hans

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Klinkt echt allemaal als een heerlijke week met dochter en kleinzoon. En jeugdsentiment voor jou. Voor je broer en zus ook fijn om jou hier even weer te hebben.

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig, laat gerust een reactie achter!