Over dingen en doetjes in Denemarken.

woensdag 12 april 2023

Na Pasen..

 

Na een paar luie relaxte paasdagen was er weer werk aan de winkel. De order waar we in de paasweek mee waren begonnen, waar Philip hier even meehielp, moest afgerond worden.

Dat lukte vandaag, ondanks het feit dat ik met de chef meeging naar de pacemaker contrôle en we een paar uurtjes weg waren. Die contrôle is in het ziekenhuis in Vejle, een deel van "sygehus Lillebælt".We moesten even wachten; het is altijd een drukte van belang in dit ziekenhuis.Dit zijn maar een paar van de "snoeren"die hij opgeplakt kreeg, er kwamen er nog een stuk of vijf bij om direct aan een computer te worden aangesloten.


Het bleek dat de pm op te veel volt stond, dat moest gewijzigd worden. Er was een arts en een speciaal verpleegster. Ze maten en testten en maten en voerden stroom op en neer totdat zij en de chef voelden dat het goed was. De chef kreeg weer wat vertrouwen in de goede afloop. 


"De man van zes miljoen", noem ik hem een beetje plagend.. Ken je die oude tv serie nog ;-)

Hij kreeg het directe telefoonnummer van de afdeling mee naar huis en de verzekering van een nieuwe afspraak over een half jaar. 

Morgen weer een contrôle - dit keer in Kolding. Daar passen ze de medicijnen aan en kijken naar de "niet technische kant" van de patiënt, maar naar zijn algehele hart-problemen-en gezondheid.

Ik vind dat wij een fantastisch ziekenhuis hebben hier in het "Trekantsområdet", het driehoeksgebied in het noordelijke deel van zuid Jutland. Petje af; heel geruststellend. Nee, ze kunnen een mens niet nieuw maken, maar er wel voor zorgen dat hij/zij zo goed mogelijk verder door het leven kan gaan.

Daarom hier een foto van bloemen; de bloemen die wij met Pasen kregen. 

Voor al die mensen in de ziekenzorg.


(en een fotootje van de hartige taart/quiche die ik maakte van restjes brie en rochefort omdat die anders liggen te verpieteren in de koelkast en wat voor een makkelijk avondetentje zorgde. De chef gaat immers elke woensdagavond naar de schietvereniging met kleinzoon Carl. In iedergeval in het winterseizoen.


5 opmerkingen:

 1. Kijk, dat is Philip, de pakt wel aan.
  Dat straalt hij ook wel uit.
  Chef "De man van zes miljoen", nee zoveel heeft hij nog niet gekost.
  Wel heel mooie bloemen. Hans

  @ ik heb niet veel anders te doen, maar ben ook gek op techniek.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vandaag ook een man als Philip ontmoet en zij geven wel vertrouwen in de toekomst. :)

   Verwijderen
  2. Och ja morgen Zaterdag, ik vergeet het bijna.
   Ot. heb een plaatje voor gedraaid in de show.
   Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

   Verwijderen
 2. Wat fijn voor je man dat je meekon. Inderdaad een boel snoeren zeg.

  De bloemen vind ik prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig, laat gerust een reactie achter!