Over dingen en doetjes in Denemarken.

dinsdag 23 mei 2023

Boller i karry

We aten: 

 Gehaktballetjes in kerriesaus.

Daar was het ook echt weer voor vandaag. Regenachtig, de hele dag bewolkt en een stevige wind. De temperaturen zakten ook weer naar een graad of veertien. Toch maar de moed bij elkaar gezocht en mijn dinsdagse intervalwandeling gemaakt. Nog een paar dinsdagen in mei, dan is het seizoen afgelopen. Dan kríjg ik mijn beweging wel met werken in de tuin.

Op de tv houdt de regering weer eens een persconferentie. Dat schijnt vaste prik te zijn geworden na de coronapandemie. Ik vind het een macht-demonstratie; het lijkt verdikkeme Rusland wel! Nou ja, we hebben hier nog de vrijheid om je mening te uiten. Enfin deze keer ging het over de kanker-behandeling. In de regio Midden Jutland hebben heel veel patiënten veel te lang moeten wachten op een operatie/behandeling. Dat leverde zoveel critiek op dat twee directeuren hun ontslag namen. Ze kregen wel ieder een gouden handdruk mee. 😠😠😠 en niet zo'n kleine! Als de gewone mens zijn/haar baan niet goed beheerde werd hij/zij op staande voet ontslagen en als het om echte nalatigheid en gulzigheid ging dan ging hij/zij vast en zeker een paar jaar achter slot en grendel. Deze heren niet; die zijn vast alweer op zoek naar een andere functie.... Ik snap het niet....! 

Enfin, nu wil de regering een paar miljarden kronen investeren in de gezondheidszorg, met name de kankerbehandeling. Maar de ziekenhuizen roepen juist om meer personeel! Er zijn een hoop mensen uit de verpleging vertrokken vanwege het lage salaris. Zij worden gemist. Ondanks de stakingen van het verplegende personeel twee jaar geleden is er geen centje bijgekomen en dat zit ook nu in een wijde zak. 

Laten we maar hopen dat we niet ziek worden. 


En we hopen hier dat het mooie weer morgen weer terug is.

4 opmerkingen:

 1. Werken in de tuin is gezonder dan naar de sportschool.
  Als een werkende ontslag neem krijgt deze normaal niets geen uitkering, bij sommige beroepen maakt het blijkbaar niet uit.
  Denemarken, heeft veel van Nederland en omgekeerd.
  Maar ik vind het Deens model op veel punten wel beter.
  Geniet van de zon. Hans

  @ mijn oude bril gebruik ik dus in de hobbykamer, slijpen, zagen enz dan kunnen de glazen snel beschadigen.
  Deze is ook net of hij met schuurpapier is schoon gemaakt en toch nog de verkeerde opzetten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik had altijd het idee dat in Denemarken alles heel goed geregeld is. Maar niet alles dus. 't Lijkt. ons wel

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo'n man (m/v) die zijn werk niet goed doet maar toch een gouden handdruk krijgt bij vertrek wéét heel erg veel van andere dure mensen, die hun werk óók niet goed doen maar gewoon willen blijven zitten. Als hij/zij zijn mond naar de pers gaat opendoen na zijn ontslag, dan lopen die mensen dus heel erg veel gevaar en daarom houden ze hem/haar zoet met een fors geldbedrag. Na een poosje - even uit de wind blijven, dan zakt de interesse wel - zie je hem vanzelf wel weer terug in een andere leuke dure baan.

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig, laat gerust een reactie achter!