Over dingen en doetjes in Denemarken.

zaterdag 13 mei 2023

Wij waren de eersten van het seizoen


Wat doe je als eerste als je thuiskomt van een fijne vakantie? De was. En dan de tuin. De zon scheen in al haar glorie; de wind zit in het noord-oosten, ergo perfect weer om buiten te zijn.

Wij waren een weekje in Noord Griekenland, aan de kust en een ietsie pietsie ten zuiden van Albaniën. 

Het was te merken dat wij de eerste gasten van het seizoen waren. Bij een aantal cafees en restaurants werd nog flink gewerkt om alles klaar te maken en bij de restaurants en winkeltjes die al ijverig begonnen waren was de service uit de kunst. 

We hebben nog nooit zoveel gratis drankjes en lekkernijen voorgeschoteld gekregen als de afgelopen week. 

Toeristen waren meer dan welkom, na een paar jaar corona en de aanhoudende crisis.




We waren in Sivota en hadden de eerste vier dagen volop zon en een heerlijke temperatuur. Strandleeuwen zijn we niet. Een hele dag op een strandstoel liggen is niks voor ons. Met een temperatuur van 22 graden kun je nog wat doen.


We hadden een appartementje 50 meter van deze havenpromenade. Goed gekozen, want veel verder lopen is geen optie voor de chef.



We huurden geen bootje deze keer, maar wel een auto voor drie dagen.
Dat gaf ons de mogelijkheid om wat ritjes door de bergen te maken. 

Noord Griekenland is heel groen. Het regent er ook meer dan elders in het land.  Alles stond in bloei; de bomen en hellingen waren prachtig groen.

We wilden ook een van de iets grotere steden bezoeken, Ioannina. De weg was goed, een tolweg. We betaalden 2,20 euro. Dat deden we graag, want anders is én de afstand én de staat van de wegen een enorme tijdrover. Tien kilometer over kronkelwegen, door haarspeldbochten en een slecht wegdek duurt een eeuwigheid (voor ons dan, de Grieken weten er wel raad mee). Enfin, we kwamen al vrij snel in Ioannina. Maar hoe we ook zochten, er was geen enkele parkeerplaats te bemachtigen. Wat een chaotische stad! Iedereen (dubbel)parkeert langs de weg, zelfs op de rotonde. Éen kleine parkeergarage vonden we, maar die was half privé en de rest was bezet. Alleen al om ín die garage te komen was zenuwslopend en eruit net zo. We gaven Ioannina de bons en reden terug door diverse tunnels en de mooie groene hoge bergen.



Zeven jaar geleden waren we hier ook. Toen woonden we boven op die berg die je op de achtergrond ziet. Dat ís een hele klim, zelfs met een auto (in de eerste versnelling). 


6 opmerkingen:

  1. Lijkt me een fijne vakantie te zijn geweest!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lekker er even tussenuit, dat doet een mens goed. Griekse steden zijn allemaal verschrikkelijk rommelig.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik hoop dat jullie genoten hebben en dat het jullie goed heeft gedaan!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Erg fijn om er even tussenuit te zijn. En zonder heel veel toeristen ook wel relaxed !

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Het zijn zeker mooi dagen, maar Griekenland is het toch meer een vakantiegevoel.
    Gelukkig werden jullie meer dan welkom geheten en begrijpelijk men wil ook weer het toeristenseizoen oppakken. Hans

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Sorry dat ik zo enorm achter loop met het lezen van je blogs. Wat heerlijk dat jullie lekker even de zon hebben opgezocht in het altijd zo gastvrije Griekenland!

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig, laat gerust een reactie achter!