Over dingen en doetjes in Denemarken.

maandag 15 mei 2023

Een beetje Griekenland en weer over thuis.

Het was bewolkt de laatste twee dagen dat we in Griekenland waren. We gingen er met de auto op uit.

Van Sivota naar het plaatsje Parga is het 27 kilometer door de bergen. Parga is veel en veel toeristischer. Een oud stadje, aan het water, gekleurde huizen en met hele smalle straatjes. Een toeristische trekpleister. Je kunt eigenlijk alleen boven langs de weg parkeren en dan moet je nog een heel eind naar beneden lopen. Dat deden we dus maar niet. De chef waagde het wel om door de nauwe straatjes naar beneden te rijden en het lukte! Omdat er nog maar weinig mensen waren ;-)
Het was stil was bij de meeste restaurantjes en kafenions. In het hoogseizoen struikel je over elkaar heen, nu konden we nergens koffie drinken. We waren te vroeg denk ik.


Natuurlijk kwamen we klem te zitten, achter de wagen van de pakketten-dienst. Die Grieken hebben (bijna altijd) tijd genoeg voor een praatje met de klant.....dus wij wachten.... zo'n kleine twintig minuten. Even later stonden we weer stil want iemand had zijn auto zowat midden op de weg geparkeerd zodat noch de bezorger noch wij verder konden. Wij hadden geen haast; de post intussen wel, dus werd er getoeterd en, tja gescholden.

Hier in DK werd vandaag niet veel gefoeterd op de vrachtwagen-chauffeurs die actie voerden vanwege de komende wegenbelasting. Er moet meer betaald gaan worden voor diesel vrachtwagens terwijl electrisch vrachtvervoer er goedkoper afkomt. Maar de tijdslimiet is veel te kort; de infrastructuur is er nog niet klaar voor. Daarom blokeerden vele vrachtwagens de opritten naar en van de snelwegen. Andere weggebruikers gaven kennis van hun sympathie hiervoor. 


Het strand lokt weer mensen om pootje te baden, "smoet"- werpen met steentjes of voor een fijne wandel-of fietstoer.
Sinds we terug van vakantie zijn laat het weer zich van de goede kant zien. Vrijdagavond zaten we tot tien uur buiten bij Sandra nadat we een heerlijk maal voorgeschoteld kregen en ook van Caspers verhalen konden genieten.

Zondag, op moederdag, werd ik verwend door beide kinders. Sandra werkte heel lief nog een paar uurtjes mee in de tuin, die er pt. redelijk goed uitziet.
Vandaag ruimde ik op in de groentekas en wilde eigenlijk nieuwe (pot)grond halen, maar dat heb ik maar uitgesteld tot morgen. Een weekje m'n maandag-gym over geslagen...pfft wat was ik moe na de training. En daarna deed ik toch nog steeds even dit en even dat, totdat ik in m'n stoel plofte en zogaar aan een powernap toe was. 
PS: ik heb genoeg geluierd op vakantie.


Welterusten Griekenland.


Wij zijn weer thuis, daar waar de nachten licht zijn.

3 opmerkingen:

 1. Het is een mooi plaatje het stadje met de gekleurde huisjes met de blauwe zee.
  Chef brengt je waar je wilt zijn.
  Het is wel rustig voor het hoogseizoen, maar behalve voor de paletdienst.
  Men wil veel te snel de energietransitie doorvoeren.
  Ondertussen betalen we flink mee aan de subsidies waar de overheid mee strooit.
  Je kunt wel terug kijken op een leuke vakantie en Moederdag. Hans

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk om even er tussen uit te gaan.. Jullie naar Griekenland en heerlijk weer. Wij waren in dezelfde periode in DK, en daar waaide het stevig en de temperatuur was niet hoog. Ondanks dat een heerlijke vakantie gehad.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Van die zonnige foto's, ik wil vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig, laat gerust een reactie achter!