Over dingen en doetjes in Denemarken.

zaterdag 17 juni 2023

Lekker weertje, nietwaar?!

Zo heerlijk warm als het nu is, dat komt niet zo vaak voor in dit verwaaide landje. De wind uit het oosten zorgt voor zon, maar ook voor een fris briesje uit de Lillebælt. Ik hou van de warmte en kan er, vind ik zelf, goed tegen.


Gisteren waren we naar de verjaardag van een vriendin. Een uitgebreid morgen-complet of eigenlijk een brunch. Binnen, want het was buiten te warm.
Op de feestelijk gedekte tafel lag deze loper. Die had haar oma ooit geborduurd...een verjaardags/feest-loper. Wat een werk, maar zeker een leuke herinnering ieder jaar. 




Het strand wordt deze dagen goed bezocht. De uitkijkpost is weer opgezet zodat er een oogje kan worden gehouden op de zwemmers. 


De naam Telegraftropperne is in 2019 veranderd in Føringsstøtteregimentet.
Telegraaf, telefoon en morsecodes worden (bijna) nooit meer gebruikt; maar zijn vervangen door computers, gps en andere comunicatie-en sporingsapparaten. 
Het telegraaf-regiment heeft een klein en tijdelijk museumpje ingericht in de oude hoofdwacht en die was afgelopen woensdag open toen we er voorbij fietsten. We gingen even een kijkje nemen. Wie meer wil lezen kan op de links klikken. En als het goed is kan Wikipedia ook in het Nederlands worden vertaald. 

Op de fiets kwamen we ook langs de haven waar weer vanalles te koop was en waar dit aanplakbillet te zien was. 


Het lijkt wel het Engeland van Barnaby 😍 : Wedstrijd in "Taartbakken". 
Inleveren de 8. juli. 
Wie bakt de lekkerste 6.juli taart?  Zes juli is nl dé feestdag van de stad.
Nee hoor, ik doe niet mee...pfffft.

9 opmerkingen:

  1. Leuk woord, kagebage. Zeg je het zoals je het schrijft? Ik snap echt niet dat jij niet meedoet met bakken, hoor. :-) Je zou gegarandeerd hoge ogen gooien. Het feestelijke lopertje is echt geweldig.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De maand juni heeft het voorjaar helemaal goed gemaakt.
    Nog gefeliciteerd met je vriendin, de brunch is wel gezellig.
    De apparatuur op de foto zo ik ook wel een willen bekijken.
    Toch blijft men de morsecode hanteren, want als al de communicatie via internet zou uitvallen is dat de manier om grote afstanden te kunnen overbruggen. Hans

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oh dat lopertje... zo leuk. Ik krijg gewoon de neiging om het na te maken!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een heerlijke dag was dat. Eerst aanschuiven aan een mooi gedekte tafel. Dan fietsen langs mooie plekken. Die geborduurde loper, echt prachtig!!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat leuk die loper!

    Dat zou ik ook niet doen. Maar de taarten opeten, dat dan weer wel.

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig, laat gerust een reactie achter!