Over dingen en doetjes in Denemarken.

donderdag 1 juni 2023

Tijd voor andere dingen.

De maand mei eindigde gisteren, ergo moest de boekhouding worden bijgewerkt. Die is een stuk minder dan vorig jaar, helemaal volgens de bedoeling. Minder werk in de zaak, minder rekeningen versturen en een kleinere boekhouding. Langzaam, echt langzaam afbouwen.
Maar helemaal zonder werk.....nee, dat zit er nog niet in voor de chef.


 Het is wel fijn dat de stress om deadlines te halen eruit is. Dat geeft tijd voor andere dingen.

Zo reden we vandaag de grens over om weer eens wat boodschappen te doen. De btw op levensmiddelen is in Duitsland 7%; hier 25! Dat scheelt nogal. Er gingen een aantal pakjes boter, flessen rapsolie, wat pakken meel, suiker en koffiekapsels de mand in. Nog een stuk kaas, eieren, wat vleeswaren en een paar pakken melk....we kunnen weer een tijdje vooruit.

Bij de Edeka aten we een broodje met kaas en bij de bakker op het pleintje in Handewitt namen we Kuchen en iedere een kop koffie.
(en natuurlijk een aantal blikjes limonade bij het Scandinavian Park, voor ons en voor onze dochter).

We reden heen en terug zonder in een file terecht te komen en daarmee schenen we geluk te hebben hoorde ik toen we weer thuis waren. Er waren nogal wat protestacties gevoerd met het kiepen van o.a. aardappels op de snelwegen. Protesten vanwege de komende stijging van wegenbelasting voor vrachtverkeer. Een persoon is gepakt en zit nu in voorarrest; tja er kunnen echt gevaarlijke situaties ontstaan als er net voor je auto een lading gelost wordt.


Hier in Fredericia is het heerlijk weer, maar in Flensborg was het frisjes. Daar woei een koude wind en de temperatuur was minstens 7 graden lager dan hier. Het is wel erg droog in heel Denemarken en je hoort de boeren en tuinders al klagen. 
Hier zijn we blij dat we zonneluifels hebben; dat het onkruid in de tuin minimaal is en het gras toch nog ietwat groen aanziet. 

3 opmerkingen:

  1. Rustig aan afbouwen, zeker als je al langer zelfstandige bent.
    voordeel dat Duitsland niet zo ver weg is.
    Het is net het boerenprotest hier.
    De droogte, het lijkt erger te worden. Hans

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @ publiek houdt nooit veel rekening met een artiest, heb het vaker mee gemaakt.

      Verwijderen
  2. Wauw wat enorm verschil qua BTW met Duitsland zeg. Ik kan me voorstellen dat het dan in Duitsland een stuk voordeliger is.

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig, laat gerust een reactie achter!