Over dingen en doetjes in Denemarken.

dinsdag 6 juni 2023

Vaderdag, vriendinnen en de tijd die voortkabbelt.

De tijd die voortkabbelt schrijf ik, maar eigenlijk bedoel ik de tijd die met een sneltreinvaart voorbij roetsjt. 


Vaderdag valt hier altijd op de vijfde juni. Omdat dat meestal een gewone doordeweekse dag is wordt het vaak in het weekend gevierd. Vader hier werd verrast met een heerlijke BBQ. We aten en grillden hier, maar Sandra en Per kwamen met alles wat er bij een BBQ hoort. Het was heerlijk! Nu zijn we ook een echt "jeu de boules" spel rijker 😎. Dat probeerden we natuurlijk uit en het was een uitdaging om daarvoor ons grasveld te gebruiken. Met al die oneffenheden weet je nooit waar de bal eindigt. Maar toch heel leuk!


De vijfde juni is de "Dag van de Grondwet". Vroeger was het een halve vrije dag, nu is het een hele voor sommigen terwijl anderen moeten werken. Dat ligt aan de CAO waar je bij hoort. Het schept wel verwarring. De winkels én supermarkten zijn dicht, de scholen weer niet. 

Voor ons die gepensioneerd zijn maakt het niks uit. Wij hielden als gewoonlijk onze vriendinnen-dag. Vanaf 12 uur en tot een uur of zes zaten we heerlijk buiten in de binnentuin bij Liller (die eigenlijk Lillian heet). We zouden met zevenen kunnen zijn, maar Lisbeths man is heel ziek en Elin zat in een zomerhuisje. Wij vijven genoten van een heerlijke middag met volop zon en aten al het lekkers wat ieder van ons had meegebracht. We spreken nooit af wie wát meebrengt maar slagen er altijd in om een heel gevariëerd menu te hebben. 

De laatste foto maakte ik gisterenavond om half twaalf vanuit het bovenraam. Dit is de noordkant. Zo licht kan het nog zijn 's nachts ook al gaat de zon om tien uur onder.  

4 opmerkingen:

  1. Hier valt Vaderdag altijd op een zondag.
    Hopelijk is hij dan thuis. lol
    Het is gezellig het met je kinderen te vieren, zelfs als ze ouder zijn. Hans

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De Euro maakt het betaal verkeer in Euro wel makkelijker.

      Verwijderen
  2. mijn moeder zegt altijd dat het leven het beste maar een beetje saai kan zijn. Dan gebeuren er geen erge dingen en tevreden zijn met gewone zaken is het beste.

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig, laat gerust een reactie achter!