Over dingen en doetjes in Denemarken.

maandag 3 juli 2023

Regenbuien

De stroom was vandaag gratis. Veel zon en heel veel wind maakte dat er energie in overvloed was. Een perfecte dag dus om twee wassen te draaien. Die harde wind zorgde er helaas ook voor dat de wolken door de lucht raasden en zomaar, plotsklaps een een hevige regenbui loosden. Ik rende af en aan naar de droogmolen. Van de regenradar kon ik niet opaan! Oh, de zon scheen zo fel, maar oeps, binnenhalen die handel; weer een plensbui. Bijna alles is intussen droog. Twee t-shirts hangen op het droogrek boven en een dekbedhoes hangt boven het trapgat.

Het is weer gewoon "Deens zomerweer". 

"Byer som går og kommer,det er den Danske sommer.." (buien die gaan en komen, dat is de Deense zomer).

Maar ik kan nog zeker een maand lang genieten van de lichte nachten. Deze foto nam ik om 11 uur 's avonds en om twintig voor vijf morgenvroeg staat de zon alweer op.


Tja, een weer-dip. Zul je altijd zien dat het net samenvalt met de feestdagen van de stad, de 5 en 6 juli. Vooral woensdag schijnt het los te barsten; jammer.

Philip komt een paar dagen op vakantie. Hij vindt de "vestingstad-feesten" altijd gezellig. Even schrijven dat hij een regenjas mee moet nemen. 

Caroline en Casper komen op het 6-juli menu af. Maar dan woensdagavond de vijfde. Gelukkig hebben we een dak boven ons hoofd; dan maakt de regen ons niks.

Volgens tradtitie eet men de zesde juli (de dag van de overwinning op de Pruisen) gekookte kriel-aardappeltjes met peterseliesaus, gebraden kip en komkommersalade. Als toetje, aardbeien met slagroom. Ik doe de boodschappen, de chef maakt het eten. Okay nietwaar!

Tot slot een fotootje van de - nu van stenen bevrijde - vijver. We hadden een berg chaussee stenen in die vijver liggen en die zijn inmiddels verkocht. Het gras is weer groen, maar onze grasrobot, mr Humperding verschuilt zich onder z'n afdakje met de boodschap : regen vertraging. De luilak. Die heeft net een maand vakantie gehad1


3 opmerkingen:

  1. Ik heb vandaag ook maar de was gedaan en de schootmobiel opgeladen.
    Verstandig gebruik van schone energie.
    Hier het zelfde Deense zomer weer, vandaag zonder regen.
    De dagen zijn weer lang licht, ik zie nu ook meer mensen in de avond buiten lopen.
    Het zijn dubbele feestdagen voor je met de kleinkinderen op bezoek.
    De vijver ligt er vredig bij, 's morgen komen er vast vogels badderen. Hans

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het meisje is net als Carl en vele andere jongeren ze zijn goed bezig, dat moet meer aan ze worden verteld.

      Verwijderen
  2. Schrale troost: hier Nederlands zomerweer!

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig, laat gerust een reactie achter!