Over dingen en doetjes in Denemarken.

vrijdag 11 augustus 2023

Omdraaien dan maar!

Vandaag wordt mijn zwager 70 jaar en we hadden het plannetje om hem op z'n verjaardag te verrassen met een bezoek. Eerst een paar dagen in de kop van NoordHolland blijven om dan af te zakken naar het zuid-oosten. Dat was het plan, maar helaas liep het anders.

We reden dinsdagmiddag weg. Ja, pas rond een uur of een omdat we waren geadviseerd dat er een stroomstoring zou komen van 8 tot 12 uur. De chef wilde wachten tot er weer elektriciteit was om de computer plus printers in de zaak weer aan de gang te krijgen. Die mogen namelijk niet zonder stroom staan.

Het was vreselijk weer! Windvlagen met stormkracht, heftige regenbuien en zelfs wolkbreuken. Met twee fietsen achterop waren we best nerveus of er iets kon gebeuren en keken continu in de achteruitkijk spiegel. We hadden bedacht dat we de oversteek Wischhafen-Glückstadt, de pont over de Elbe wilden maken. Maar eenmaal daar aangekomen maakten we rechtsomkeer omdat er een file van anderhalf uur stond. Terug naar Hamburg, door Pinnenberg en we kwamen zonder vertraging door de tunnel en langs al het werk-aan-de-weg. Net over de Nederlandse grens zocht ik een plekje voor de nacht en vond er een in een B&B in Bad Nieuweschans. (overigens uitstekend!).

Het ging helaas niet goed met mijn mannetje. Hij was zooo moe, maar kon niet slapen vanwege slijm op de longen. Hij harkte en hoestte de hele nacht en was vreselijk onrustig. "Misschien wordt het beter in de loop van de dag": zei hij, maar helaas het werd alleen maar slechter. We vonden een drogist, we waren bij een apotheek; niks te krijgen zonder recept. We, dat wil zeggen ik, reden over de afsluitdijk, maar aan de overkant gekomen besloten we om toch maar naar huis te rijden. Het ging echt slecht; het is het hart dat niet goed pompt. Terug dan maar, weer de dijk over.

Ik reed in een ruk naar huis! (ik deed die dag 800 km). Eenmaal thuis kreeg hij vochtafvoerende medicijnen! 💪 De nacht wás weer een nachtmerrie; ik sliep wel, want ik was doodop. Vandaag gaat het beter, eindelijk. Zucht! Gelukkig!

Maar mijn zwager moest het doen met een Whatssapp telefoontje. GEFELICITEERD!


7 opmerkingen:

  1. Och wat een naar verhaal. Ik hoop dat het snel nóg beter gaat met je man. En rust zelf ook maar lekker uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gelukkig is het weer goedgekomen. Sterkte voor uw man en uzelf ook. Dapper zo 800 km rijden.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Och wat een narigheid. Beterschap voor de chef en doe jij ook even kalm aan. Heel jammer dat het zo is gelopen. Misschien over een tijdje een herkansing?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat naar zeg dat het zo loopt. Het is dan inderdaad nergens beter dan thuis, maar jemig, het was wel een heftige toestand. Sterkte voor jullie allebei.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dorien, van harte gefeliciteerd met je zwager.
    Wil je weggaan zit er gelijk van alles tegen.
    Dat is zeker een flinke tegenslag.
    De beslissing is verstandig geweest, ook al had je anders geplant.
    Gelukkig is chef weer opgeknapt.
    Voor beide sterkte. Hans

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zal eens zoeken naar “blade runners”.
      Wens je een zonnige nieuwe week. Hans

      Verwijderen
  6. Wat een toestand. Goed dat jullie naar huis zijn gegaan want zo had je man echt niet verder gekund. Fijn dat het nu wat beter gaat.

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig, laat gerust een reactie achter!