Over dingen en doetjes in Denemarken.

vrijdag 20 oktober 2023

Wat een weer zeg!

 

Het cadeautje voor Philip ligt klaar, maar het is nog maar de vraag of we heen-én terug kunnen naar Odense. Het weer is bar en boos. Heel harde windvlagen,verhoogde waterstand in de Lillebælt en zelfs stormvloed vanavond aan de zuidelijke oostkust. Wij worden pas later op de middag verwacht, dus we wachten het nog eventjes af en volgen het weer op ons mobieltje.

Gelukkig zijn alle vakantiegangers weer thuis en de poes wordt weer verzorgd door haar eigen baasjes. Gisteren wilde ze al niet naar buiten. Harde wind is niks voor Daisy. Ik was een weekje poezen-oppasser.😸

De appels vallen in grote getale van de boom bij Sandra. Ik heb nu al een hoop appelmoes gemaakt; de volgende appels kunnen worden verwerkt tot appelgelei. Dan hoef ik ze niet eens te schillen ;-).

En dan al die bladeren rondom het huis! Er ligt nu al een flinke hoop op het terras achter. Dat ligt op het westen en daardoor beschut. Dat wordt opruimen over een paar dagen, want de voorspelling is dat het blijft "stormen" tot zondagmiddag. 


Stormende kuling (koeling) wind 22 m/s. uit het Oosten! Nr. 9 op het Beaufort schema. 

De meeste veerboten zijn uit de vaart genomen. Die tussen Esbjerg en Fanø (aan de westkust) kunnen niet varen omdat de waddenzee bijna droog ligt. Al het water is naar de Oostzee gestuwd. 

Maar een ding is zeker: er zijn veel ergere dingen dan een "beetje" wind. 

1 opmerking:

  1. De herfst is nu echt begonnen, hier ook de hele dag regen en wind.
    Daisy een echte kat, je zou haar nog missen.
    De wind was hier verkeerd en zo doende de diepgang in de Waddenzee te laag, dus ook veerboten uit de vaart. Hans

    Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
    Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig, laat gerust een reactie achter!