Over dingen en doetjes in Denemarken.

maandag 11 december 2023

Kerst cadeautjes kopen en een concert.


Toch wel fijn als dochter meegaat om "julegaver" (kerstcadeaus) te kopen. We reden naar Vejle, net als vorig jaar, want Vejle is oh zo gezellig. Er zijn best veel winkelstraten en ik zag maar één winkel waar het bordje "te huur" opgeplakt was. Ook cafeetjes, koffiebars en eetgelegenheden zijn talrijk aanwezig.

We slaagden goed, bijna alles is binnen ;-)

Een heerlijk stuk smørrebrød ging er in bij Conrads, waar we het laatste lege tafeltje kregen. Ik snap best dat het druk was; het smaakte echt lekker.

We gingen nog even binnen kijken bij de FDB showroom. FDB heeft door de tijden heen design meubels verkocht; vooral van Børge Mogensen en Mogens Koch. Denen zijn gek op design en ik moet eerlijk zeggen dat zulke meubelstukken hun waarde ook bewaren. Sandra was allang "verliebt" in deze module opgebouwde boekenkast. Maar ja, met die prijs moet je heul veul centen hebben. "Misschien kan far zoiets maken??" Misschien, ik maakte diverse foto's, want je weet maar nooit. Maar hout is duur.


Eenmaal thuis belden we de jongens of ze zin hadden in æbleskiver, een soort flensjes. Daar hadden die wel trek in. Warme chocolademelk erbij; smullen maar.


Gisterenmiddag waren de chef en ik naar het jubileums kerstconcert van Fredericia Post-orkest. Met de solist, een echte "crooner-zanger" Michael Carøe. Heel gezellig en heel feestelijk.Het concert eindige met...ja natuurlijk...samenzang. Iedereen zong mee met de drie, in het programma gedrukte, kerstliederen. Als laatste...altijd..:"Dejlig er Jorden" (heerlijk is de aarde).


Eigenlijk is het geweldig dat we hier, in onze kleine stad van 50 duizend mensen op zoveel plaatsen naar muziek "met meer" kunnen gaan. Dit concert werd gehouden in het Ekserceerhuis, de vroegere oefen-rijhal van de nu gesloten kaserne. Dan is er het Tøjhus, waar ik met Caroline vaak een optreden van de Musicalacademie volg. We hebben het Bruunske Pakhus voor kleine intime concerten of theaterstukken. En natuurlijk de schouwburg, het Fredericia musical Theater, die twee zalen hebben. Niks mis mee.

4 opmerkingen:

  1. Zo beginnen de feestdagen al positief, gezellig samen winkelen.
    Meubels maken is een vak en materiaal is duur, zegt zoon de meubelmaker.
    Heerlijk een concert bijwonen. Hans

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @ In Denemarken hebben we heel veel sterren kunnen zie, zoveel dat je de tel kwijtraakt.

      Verwijderen
  2. Danmark er så dejligt i decembermåned (hele året selvfølgelig). Det lyder så godt, æbleskiver med varm cacao. Fortsæt hyggelig decembermåned.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Fijn dat je goed geslaagd bent voor Kerst. Gezellig om dit samen met je dochter te doen. Ik was vanochtend ook op stap met mijn jongste dochter.

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig, laat gerust een reactie achter!