Pavlova
Nodig:
Bodem: 4 eiwitten, 150 gr poedersuiker en 0,5 tl. azijn
Zet de oven op 150 graden. Klop de eiwitten luchtig en voeg beetje bij beetje de poedersuiker toe, Klop tot alles stijf is en doe als laatste een beetje aijn erbij.
Teken een cirkel ca. 20-25 cm in diameter em verdeel de meringue in een dikke laag binnen de cirkel.
Bak deze bodem 30-40 minuten en zet de oven dan uit. Laat de bodem helemaal afkoelen in de oven.
Vanille crème: 2,5 dl slagroom en 1,5 dl crème fraiche (38%); 1 vanillestokje of vanille suiker, 4 el poedersuiker. (ik deed er een theelepeltje jam bij)
Klop de slagroom en voeg de crème fraiche toe. Daarna de vanille en de poedersuiker. Verdeel de vanillecrème over de koude meringuebodem.
Topping: aardbeien, frambozen, bosbessen of wat er te koop is in het seizoen.
Smullen maar!
Nou Dorien, jij weet het zomerse fruit al in huis te halen en er een zonnetje van te maken. Hans
BeantwoordenVerwijderenGa het beslist eens proberen te maken. Als jij zegt dat het niet kan mislukken dan miet het te doen zijn!
BeantwoordenVerwijderenOe, dat ziet er lekker uit!!!
BeantwoordenVerwijderen