Over dingen en doetjes in Denemarken.

zondag 28 april 2024

De hulptroepen

Huppakee, als je met veel man bent dan gaat het snel. De toplaag ligt op het grasveld. Het is recht getrokken, de gaten zijn gevuld, het is getrommeld en geharkt. Dank je wel allemaal. Jullie zijn kanjers!

We begonnen met "varme hveder", zachte broodjes die geroosterd worden. Het was immers Storbededag (grote gebedsdag) en ook al heeft de regering deze vrije dag afgeschaft (😠boeh!), de traditie met de broodjes blijft bestaan.


En dan aan het werk!


Het eindresultaat.


Zo ziet het er nu uit. Het lijkt een fluitje van een cent maar het was toch een kleine anderhalf uur werken. En toen...was er taart! Want we vierden immers de verjaardag van de chef.

"Zullen we bij jou maar meteen die grote stoeptegels van het terras eruit halen", vroeg Jeff aan zijn zus. "We hebben tijd genoeg tot aan het diner". Zo gezegd zo gedaan. Hij hing de aanhangwagen achter zijn auto en de hele bubs ging mee. Dat was een zwaardere klus, want die tegels wogen een ton. De chef nam de fiets, want hij moest eerder naar huis om het eten af te maken.


Intussen schilde ik de aardappels voor de pruree. Maakte een flinke pan met Red Thai Curry voor de vegetariers en maakte twee salades. De chef had gezorgd voor een volle pan Boeuf Stroganoff en we hadden ook nog twee volle schalen met citroen bavarois voor het toetje.

Casper en Caroline waren inmiddels ook gearriveerd; die waren eerst naar een confirmatie geweest en zo waren we met z'n elleven. Er waren geen restjes...alles ging schoon op. 
Om het grasveld-werk te voltooien kwam er een klein regenbuitje voorbij...

5 opmerkingen:

  1. Wat ontzettend fijn dat jullie zoveel hulp kregen, vele handen maken licht werk.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat fijn dat ze hebben geholpen, vele handen maken het werk lichter.
    Dan gun je ze wel een "varme hveder".
    Nog van harte gefeliciteerd met de geboortedag van Chef.
    Een dag waar je tevreden op terug zal kijken. Hans

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat is echt heel fijn. En ik zie een gezichtje

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een heerlijke behulpzame familie vormen jullie!

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig, laat gerust een reactie achter!