Over dingen en doetjes in Denemarken.

donderdag 18 april 2024

Van brand, dokters en ook leuke dingen.

Al het overige nieuws moest wijken afgelopen dinsdag want het beursgebouw "Børsen" in Kopenhagen stond in brand. Het gebouw stamt uit de tijd van koning Christan 4. Het is niet de eerste keer dat er brand uitbrak; deze keer is de torenspits en het gedeelte eronder in elkaar gestort. De burgemeester van de stad heeft getelefoneerd met de burgemeester van Parijs. Die heeft misschien een idee hoe en met wat voor centjes je zo'n historisch gebouw kunt restaureren. Het is namelijk precies vijf jaar geleden dat de Notre Dame brandde.

De torenspits van de beurs, de drakenspits, bestaat uit drie drakenstaarten die zich om elkaar heen snoeren. Een symbool voor het grote koninkrijk Denemarken, Noorwegen en Zweden.


Deze week werd gevuld door doktersafspraken en vroeg opstaan. Twee keer tevergeefs. Ik moest maandag een bloeddrukmeterkastje halen om mijn bloeddruk 24 uur te kunnen controleren, maar bij de dokterspraktijk was alle elektroniek uitgevallen. En aangegezien het "kastje" op de computer moest worden aangesloten kon ik zonder dat weer naar huis. 

De chef moest dinsdag naar het ziekenhuis in Vejle voor een endoscopie. Hij lag klaar toen ze de afspraak aflasten; ze hadden teveel patiënten opgeroepen. De verpleegster had waarschijnlijk ook verkeerd gestoken toen ze een drop aanlegde, want zijn hand is twee dagen dik geweest.

Gisteren was het een gewone dag. De breiclub (bijna voltallig) had het gezellig bij Margrethe.

En de was kon buiten drogenHet was de laatste musicalavond van het seizoen en als gewoonlijk ging ik erheen samen met Caroline.

En vandaag kreeg ik het controlekastje om m'n nek.


Dat meet (en piept) elk kwartier. Dat wordt wat vannacht...pffft. Maar ja, die bloeddruk van mij is te hoog en dat kan gevaarlijk zijn. Hopelijk kunnen (andere) medicijnen dat verhelpen.

5 opmerkingen:

 1. Ja, Siebrand was hier ook volop in het nieuws. En dan vooral de geredde schilderijen. Hopelijk komt het goed met jou en het kastje en kun je goed geholpen worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Siebrand? Die brand, bedoel ik

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het is een ramp de brand in het beursgebouw "Børsen".
  Ook deze brand is ontstaan tijdens werkzaamheden.
  Dat is wel pech hebben dat de elektriciteit was uitgevallen en chef zijn afspraak niet door ging.
  Sterkte met je bloeddruk. Hans

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat erg, die brand in zo'n mooi oud gebouw. Maar met de Notre Dame is het ook goed gekomen, dat is wel een troost.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hopelijk komt het goed met je bloeddruk!

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig, laat gerust een reactie achter!