Over dingen en doetjes in Denemarken.

vrijdag 17 mei 2024

Je weet maar nooit.

Je weet nooit wat het weer doet. Tot nu toe hebben we een prachtige mei-maand. Veel zon, af en toe een flinke oostenwind, maar regen...ho maar. Het is kurkdroog. De chef sproeit en sproeit en probeert het gras omhoog te praten ;-).


We hebben de graskanten aan moeten stampen met een loeizware gehuurde maschine, want de grasrobot hing steeds vast. Dat heeft geholpen.



Ook is er flink wat in de tuin gewerkt. Weer een hoge struik (bijna boom) gesnoeid sammen met Carl. Er kwam een vergeten heester tevoorschijn die eindelijk het licht weer mocht zien. Bomen, struiken, heesters, dat groeit echt hard hier. Voor je het in de gaten hebt is de tuin een wildernis. Carl en ik hebben afgesproken om minstens een struik per week te snoeien. 

..en later de heg...





Het water in de vijver blijft zakken. 

Nou ja, liever veel zon dan al die regen vorige maand. Volgens mij staat het grondwater nu hoog genoeg.

Het werk in huis doe ik 's morgens. De diepvries bv moest hoognodig ontdooit worden. Daar kwam een volle zak zwarte bessen uit waarvan ik bessensap maakte. Over een paar weken zijn de nieuwe bessen al weer rijp.


De gemeeste is druk bezig om het strand op te vullen met zand. Tweede pinksterdag is er hier de Royal Run en de koning begint zijn "run" in Fredericia. Het voordeel is dat er vaart gezet wordt met het project strand.


3 opmerkingen:

  1. Wat een geluk hebben jullie met het weer. Hier regent het nog bijna iedere dag een heleboel!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het kan best wel weer een droge periode worden.
    Het gras heeft nu zeker zorg nodig om zich goed te ontwikkelen.
    Carl is toch wel een kanjer hoor, hij doet enorm zijn best.
    Lekker bessensap, pittige smaak.
    Tweede pinksterdag heeft voor jullie al een invulling gekregen. Hans

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dus omdat de koning gaat hardlopen, schiet het strand sneller op. Grappig! Misschien zijn er nog meer van die plaatsen

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig, laat gerust een reactie achter!