Over dingen en doetjes in Denemarken.

zondag 9 juni 2024

De week is alweer om.

Zomerweken gaan snel, veel te snel voorbij...die heerlijke lichte nachten lengen nog even, dan is het alweer Sankthans/midzomernacht. 

Examens-tijd, ook voor Casper. Drie stuks de volgende week, zei hij. We hadden wat eetwaar meegebracvht uit NL en besloten om het af te leveren in Odense. Dan konden we meteen zijn studentenflat zien. En ja, we brachten ook wat smørrebrød mee ; dat gaat er altijd in! 


Zijn kamer is niet zo groot maar ligt net net tegenover de grote keuken. Daar konden we ruim zitten smullen en bijpraten. Als het warm is kun je op het balkon zitten. Maar de echte warmte houdt zich een weekje schuil. Goed studieweer; dan is het toch ergens goed voor. 


Wat een luxe, de studentenbehuizing tegenwoordig. Leuke lichte kamer met eigen badkamer, veel kastruimte, Wasmachines en droogtrommel voor gezamelijk gebruik, een keuken met alles wat je kunt wensen aan apparatuur en zelfs een fitnesszaal. Een beetje (veel) anders dan in mijn studententijd.


Gisteren vierde Per zijn verjaardag met een overheerlijke brunch. Of we de kettingzaag mee wilden brengen, want er lag een omgewaaide kastanjeboom in de tuin. De zaag kon in de kofferbak blijven want het bleef regenen. Maar het was gezellig binnenshuis!


Naar de stembus. Net zoals de meeste Europese landen is dat vandaag, op zondag. We fietsten er heen en hielden het gelukkig droog.

3 opmerkingen:

 1. Wij zijn donderdag al geweest. Ben benieuwd of Europa er nu stukken beter op gaat worden (grimlach)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zomerweken gaan snel, nou zeker en echt zomers is het weer nog niet.
  Veel succes voor Casper, gaat vast goed komen met support van opa en oma.
  Casper heeft gelukkig wel een kamer en voorzieningen.
  Nog gefeliciteerd met Per.
  Nu is de uitslag van de EU verkiezingen bezig. Hans

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ook heel anders dan nu in NL met de studentenkamers. Erg mooi!

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig, laat gerust een reactie achter!