Over dingen en doetjes in Denemarken.

zondag 30 juni 2024

In de Winkel van Sinkel

In de Winkel van Sinkel is alles te koop, maar er is niemand te vinden die je kan helpen. 

De chef wilde graag een tuinplant kopen. Een raket-plant, zo noemen we die hier, "Kniphofia Flamenco" in het latijn. Omdat het vandaag saai weer was, bewolkt met af en toe een bui kregen we het idee om naar de nieuwe Plantorama in Kolding te gaan. 

Groot is 'tie, die Plantorama. Bloemen, planten, struiken, zelfs bomen en een afdeling met aquariums. Een gedeelte ervan had woning accessoires, een ander tuinstoelen en parasols. Dat weet ik omdat we het hele gebouw doorstruinden in de hoop om oftewel de raketplant te vinden of iemand die ons kon helpen. Eén mevrouw was er te vinden die bakken opvulde met nieuwe planten, maar ze verstond geen woord Deens. Ik zocht de kassa en vond hem uiteindelijk. Het winkelmeisje wist niks van planten en vroeg of we op de website hadden gekeken. Jazeker, daar staat dat hij er moet zijn. Nou, dan moet ik even bellen zei ze. Ze ging een eindje van mij vandaan staan en kwam terug met het bericht dat ze die plant helaas niet hadden. Maar misschien op een andere locatie?!?.

Pfft, het is dat we al een paar dingen in de winkelwagen hadden geladen, anders hadden we de boel de boel gelaten. 


De meeste bezoekers (met kinderen) kwamen overigens niet voor de flora maar voor de klimrekken en ander kindervertier op de eerste verdieping. Dat zagen we ook, want daar waren de toiletten 😄  

2 opmerkingen:

  1. Een mooie bloem heeft de Kniphofia Flamenco, je kunt er ook zakjes zaad van kopen. Hans

    @ ik heb ook zo zwemmen geleerd.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het Scotch Egg van de Schotten, ligt toch ook dicht bij de Denen.

      Verwijderen

Gezellig, laat gerust een reactie achter!