Over dingen en doetjes in Denemarken.

donderdag 29 augustus 2024

Het normale dagelijkse...of toch niet.





Gisteren plukte ik de helft van de druiven in de kas. Ze zijn lekker zoet maar klein; ik maakte er druivensap van. Aan te lengen met water 1:1. Wat een prachtige kleur!

Er gaat nogal wat limonade doorheen op deze warme dagen. Ik maak icetea in grote hoeveelheden. Die is veel lekkerder als je hem zelf maakt; drie à vier liter per keer, maar voor ik het weet is het alweer op. 
Carl vindt hem lekkerder dan het druivensap;-) Hij kwam snoeien vanmiddag, en hij heeft het onkruid op de inrit weggebrand.

Vandaag zat ik met de chef in Mølholm Privat Hospital. Hij heeft staar in zijn linkeroog, dat had de oogarts vorige week geconstateerd. De verwijsbrief gaf het ziekenhuis in Vejle aan maar daar kon hij pas midden december terecht voor een onderzoek en dan maar wachten wanneer er geopereerd kon worden.  
Ik ben 22 jaar geleden geholpen in Mølholm en er nog steeds zo blij en tevreden mee en zodoende maakte hij daar een afspraak. Hij belde maandag, vandaag was het onderzoek en de staar operatie zal woensdag plaats vinden. Tja...je moet het wel zelf betalen ;-) en gelukkig kunnen wij dat.
Nu moeten er nog snel een paar orders de deur uit, zodat zijn ogen rust krijgen na de operatie. 
Werken dan maar!



Niet verwacht maar toch gekregen: een prachtig boeket, heerlijke chocolade en marcipanbrød (marsepeinbrood). Dank jullie wel!

3 opmerkingen:

  1. Heerlijk druiven uit eigen tuin, ook als jam.
    Een staaroperatie verloopt wel goed, gelukkig snel geholpen.
    Eerst werk afronden en dan een rust periode, de juiste volgorde. Hans

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wij hebben ook druiven uit eigen (volkstuin). Ze zien er heerlijk uit, maar wel veel pitten. Dus wordt hier ook sap gemaakt.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat fijn dat je man zo snel geholpen kan worden. Hopelijk gaat alles goed en kan hij snel weer thuis zijn gewone dingen doen.

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig, laat gerust een reactie achter!