Over dingen en doetjes in Denemarken.

dinsdag 27 augustus 2024

Het is (bijna) altijd prachtig weer op 27 augustus.

Hoe ik dat weet? Omdat het onze trouwdag is en zomaar "ineens" nummer negenenveertig. Wij trouwden op een woensdag omdat het op woensdag gratis was. En je kreeg twee extra dagen vrij ;-) Nee, geld hadden we weinig; net genoeg om van te wonen en eten; we leefden van de liefde. Ik had mijn trouwjurk zelf genaaid en we wilden naar het gemeentehuis fietsen. Daar stak mijn schoonvader een stokje voor; hij reed ons met de auto. 's Avonds gingen we eten in een mooi gelegen restaurantje bij het golfpark. Het was een bloedhete dag in Eindhoven. We zaten midden in een hittegolf. En daarom weet ik dat het de 27'ste augustus altijd prachtig weer is. Vandaag ook, al zitten we nu 700 kilometer noordelijker dan destijds.

Negenenveertig viert men niet echt groots. Maar wij gaan lekker eten met dochter en haar gezin; met z'n achten dus. Zaterdag een inhaalslag met zoon en zijn gezin omdat die vandaag niet konden. 

In Denemarken worden bijna alle feestdagen de avond van tevoren gevierd; dus...wat maakt het nu uit om het een jaar van tevoren een beetje te vieren.

De foto links is van onze 40-jarige bruiloft; de rechtse van onze trouwdag in 1975.


6 opmerkingen:

  1. Van harte proficiat ! En geniet van het dubbel feesten.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een mooie herinneringen, van harte gefeliciteerd met jullie 49ste huwelijksjaar. Hans

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Elke gelegenheid aangrijpen om er een (klein) feestje van te maken. Dan doen jullie goed. Van harte!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een geluk om deze dag te mogen vieren, dat is niet iedereen gegund. En nog wel 2x, dat doen jullie goed.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Het is tegenwoordig een flinke prestatie om zo lang gehuwd te zijn. De meeste mensen redden het echt niet. Dus hartelijke felicitaties vanuit Friesland. Volgend jaar natuurlijk een enorm feest! Zijn jullie elkaar toentertijd in Nederland of in Denemarken tegengekomen?

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Leve de liefde. Gefeliciteerd met jullie trouwdag!

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig, laat gerust een reactie achter!