Over dingen en doetjes in Denemarken.

zaterdag 12 oktober 2024

Zo hoor je nog eens wat.

Als je bij de kapper zit dan hoor je nog eens wat. Bij de herenkapper, daar waar de chef geknipt wordt is het bijna altijd stil. Af en toe mompelt er iemand "doe maar kort" maar dan heb je het ook gehad. Bij de kapper waar ik vandaag zat wordt er heel wat afgekwebbeld. Maar zo hoor je nog eens wat. De vrouw die naast mij zat liet vol trots een foto zien hoe ze er een jaar geleden uitzag. Net nadat ze een maagverkleining had gekregen. "Ik ben 62 kilo afgevallen!" Nou zeg, dat is niet mis. "Ik heb me nog nooit zo goed gevoeld", vertelde ze. En dan babbelen we door over kleding- en schoenmaten. Er zaten zelfs waren mannen die praten! Kijk, dat maakt dat wachten niet zo lang duurt, want ik ging vandaag naar een kapper zonder tijdbestelling, een Drop-In-Kapper. Mijn haar kan er weer even tegen. (ik was er wel een paar uurtjes zoet mee).

En dan even iets heel anders:


Deze foto stuurde een kennis van mij. Een gedenkteken van de mensenketen in 1989 in de Baltische landen.

Letlanders, Litouwers en Estlanders vormden een lange menselijke keten (2 miljoen mensen) die zich over 600 kilometer uitstrekte. De keten begon in Tallinn, Estland, ging verder naar Riga, Letland, en eindigde in Vilnius, Litouwen. De Baltische staten wilden de  aandacht vestigen op hun situatie onder het Sovjetbewind.

Wij delen de Oostzee met de Baltische Staten (plus Zweden, Finland, Duitsland, Polen --- en Rusland) . We volgen mee in hun wel en wee en hebben er altijd troepen gestationeerd. Want je weet maar nooit...

3 opmerkingen:

  1. Inderdaad bij de herenkapper is het vaak stiller dan bij de dameskapper.
    Meestal begint de kapper met het gesprek.
    De menselijke keten kan ik me niet meer herinneren. Hans

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat was een geweldige manifestatie, die in de hele wereld grote indruk maakte. Die kappers/pedicures/manicures/schoonheidsspecialisten/nagelstylisten enz enz.... zijn veel meer waard dan peperdure psychologen en andere peuten. Ze vangen heel wat op van de mensen die tijdens behandelingen hun hart uitstorten.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat gek, ik kan me dat niet herinneren. Wel heel mooi!

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig, laat gerust een reactie achter!