Over dingen en doetjes in Denemarken.

zaterdag 8 april 2017

Dit jaar een andere Pasen.

Vanaf vandaag is het hier Paasvakantie. Voor de scholen dan, maar dat slaat meestal ook door bij bedrijven en andere werkplekken. 
De vrijdag vóór de vakantie is de Team Rynkeby skoleløb, waar kinderen gesponsord worden voor elke 500 meter die ze lopen. Carl en Casper liepen hem, Carl rende tien ronden en Casper zeven.
Het geld dat de scholen ophalen gaat naar de bestrijding van diverse aandoeningen bij kinderen. Van kanker tot longziektes. 
Dat sponsoren wij graag.


Bijna elke Pasen zijn wij in Nederland geweest. Op vakantie, in ons huisje op de camping, met of zonder kinderen/kleinkinderen.
Maar dit jaar niet. Dit jaar is anders.
Het huisje is verkocht en we hebben dus geen "moet" om naar de lage landen te komen. Alleen duurt het nu wat langer voor ik ons moeder kan bezoeken.

Van de andere kant komt het ook goed uit dat we hier blijven.
Maandag moet ik voor onderzoek naar het ziekenhuis in Kolding. Niets ernstigs gelukkig, een blaas die verzakt is. Kijken wat de uitslag wordt en of ze er iets aan kunnen verhelpen (en of ik dat wel wil).

We zitten ook een dag of wat zonder onze eigen auto; die moet dinsdag naar de garage voor een nieuw slot. En woensdag moeten we de zomerbanden er onder laten zetten (die worden in de garage bewaard; het werd tijd!). En dan moet ie ook nog weer eens door de keuring vóór eind mei...ach,ach,ach (nou ja, als het niets ergers is).


Dan is er ook nog een informatieavond over het nieuwe Frederica - de "kanaalstad" (daar waar Peter het nieuwe theater moet bouwen) en tweede paasdag moet ik 's middags zingen in de kerk.

Tussen alle bedrijven door even genieten van een blauwe Lillebælt.Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Gezellig, laat gerust een reactie achter!