Over dingen en doetjes in Denemarken.

maandag 25 februari 2019

Familiebezoek

De wintervakantie valt hier altijd in de tweede week van februari. Wij werkten onze orders af en hadden daarom "vrij" in de week daarna. Zullen we naar Nederland rijden? 

Eerst een paar dagen naar Amsterdam. Daar woont mijn tante Joke, de oudste nog levende tante van mijn vaders kant. Ik kocht wat donuts en we probeerden de juiste tramlijn te vinden, wat heel wat voeten in de aarde had. Waarom is er geen overzichtskaart???? Ook niet bij het GVB. Tenslotte namen we maar een Taxi. We waren aan de late kant, wat voor oudere mensen heel vervelend is, terwijl we toch ruimschoots op tijd op pad gingen. Zo gaat dat als provinciaaltjes "de grote stad" bezoeken. 
Nog een bezoekje aan het Rijksmuseum en een etentje in de buurt van het Leidseplein en dat was Amsterdam voor deze keer.


De volgende dag reden we naar de stad waar ik in mijn jeugd gewoond heb, naar Oss. Daar ken ik de weg nog een beetje....

Eten bij o.a Monterosso
Een kijkje in Den Bosch dat nog net geen Oeteldonk heet.

De orgelman op de markt.

Dat ligt vrij centraal voor de volgende familiebezoekjes. Koffie bij een tante en een up-date over de familie van moeders kant. De dag erna bij ons moeders oude buurvrouw op de koffie (wat vreemd om weer in het flatgebouw te staan) en dan door naar mijn broer en schoonzus, waar mijn zus en zwager ook van de partij waren.


De Loc Hal (locomotief hallen) die nu is ingericht als bibliotheek.

Het uitzicht - op het voormalige Clarissenklooster waar nu hele mooie flats staan.

We hadden nog veel meer familiebezoek kunnen plannen, maar daar was gewoon te weinig tijd voor. 2 opmerkingen:

Gezellig, laat gerust een reactie achter!