Over dingen en doetjes in Denemarken.

maandag 4 februari 2019

Website hulp en ouderwets eten


"Die van WordPress" hebben vaak van die updates.
En ze veranderen ook af en toe de werkwijze waarop je je homepage moet maken. Of er komt een ander web-design. 
Hoe fijn is het dan dat ik mijn eigen web-hulp kan inschakelen. Zoonlief is nooit te beroerd om zijn moeder bij te staan als de website van het Lunakoor plotseling anders werkt. Met "blokken" in plaats van "bladzijden". En hij was ook zo aardig (en vooruitziend) dat hij er een briefje bij deed met precieze instructies van het nieuwe procesverloop.
Nu kan moeders weer vooruit en de leden van het koor kunnen hun noten weer vinden. Hoera voor de steun op de achtergrond!

Het kostte me een paar uurtjes om alles om te zetten en aan te passen. 
Maar het ging van een leien dakje (met het spiekbriefje naast me) en het was een ogenopener dat ik op deze manier veel simpeler te werk kan gaan. Sommige updates zijn dus goud waard (nou ja, goud is wel wat overdreven zeg).

Fijn dat we nog wat over hadden van de hønsefrikassee van eergisteren.  Zodoende hadden we gemakkelijk avondeten. Een paar aardappels en spruitjes erbij en we hadden echt lekkere winterse kost.
Ouderwets eten. Zeg nu zelf, hoe vaak eet een mens nog (gekookte) aardappels! 

Hønsefrikassee /kippen fricassee maak je heel gemakkelijk. Je maakt een gebonden saus van boter, meel en melk met een bouillonblokje erbij. Voeg hier aan toe kleine stukjes gaargekookte (gebraden mag ook hoor) kip, wat gekookte worteltjes en doperwtjes. Even laten trekken en warm serveren met gekookte aardappels. Ik had namelijk een restje kip over van eerder dat verwerkt moest worden.
Voilá.1 opmerking:

  1. Oh, dat vind ik ook zo handig aan kinderen hebben! Die zijn vaak een stuk handiger met dat soort dingen, en kunnen dus goed helpen : )

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig, laat gerust een reactie achter!