Over dingen en doetjes in Denemarken.

zondag 28 april 2019

De Malthusische Val (Thomas Robert Malthus (1766-1834).
De theorie van Malthus was dat "een overvloed van ressources altijd leidt tot een bevolkingsaanwas"
.
In plaats van te zorgen dat de ressources toeslaan voor het in stand houden van een hoge levensstandaard wil een samenleving altijd streven naar groei, wat er weer voor zorgt dat de ressources uitgeput raken.

"The power of population is indefinitely greater than the power in the Earth to produce subsitence for Man"
Het vermogen van de mens tot bevolkingsgroei is onbegrensd veel groter dan het vermogen van de aarde om voor de mens een bestaan te produceren"Dat was het onderliggende thema voor de musical.

Door grote droogte is het water bijna op, en daarom moeten de mensen betalen om naar de wc te gaan. Daar zit natuurlijk een bedrijf achter dat er alleen maar op uit is zoveel mogelijk winst te maken, wat weer tot opstand voert. Wie de regels overtreedt wordt afgevoerd naar Urinetown, waar we ervaren dat men van een wolkenkrabber naar beneden wordt gegooid. Als de rebellen "winnen" tja...dan duurt het niet lang voordat zij alle waterressources hebben gebruikt...

Een leuke, vlotte, springlevende musical. Fantastische choreografie, fantastisch orkest, Een tien met een griffel! Het programma was gedrukt op wc-papier!Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Gezellig, laat gerust een reactie achter!