Over dingen en doetjes in Denemarken.

woensdag 18 september 2019

Bali transport

De chef heeft altijd de wens gehad dat iemand hem op deze manier zou afhalen.....


.... en zie hier op Bali Airport!


De arme man heeft wel lang op ons moeten wachten; wij wachtten op onze koffer die maar niet op de band verscheen. Bleek die nog in Amsterdam te staan! We kregen hem 30 uur later....

We werden dus afgehaald met de taxi van het hotel en dat koste ons: 12,85 Euro. Het was bijna een uur rijden! Spotgoedkoop dus.


Omdat de koffer ergens midden in de nacht werd afgeleverd hadden wij ons verslapen voor het ontbijt. Geen nood, hier kregen we een heerlijke morgenmaaltijd.
De vuilniswagen kwam ook even langs...


De rotonde aan het einde van "onze" straat. Fantastisch die telefoonkabels en elektriciteit-snoeren.


Bij het strand werden er tafels opgeladen op een klein vrachtwagentje. In totaal gingen er twaalf tafels op en drie man klommen in de bak om ze vast te houden.


Werkvolk; goed gekleed. Het is 26 graden.


De eierman op de lokale Pasar. 
Er worden heel veel eieren gegeten op Bali.


Deze eieren gaan naar het eiland Lembongan. De voeten zijn van de man die trots vertelde dat hij de eggsupply'er was.


Er wordt wat getransporteerd per scooter!
Dit is van een kleine straathandelaar, die zijn sortiment aanvulde bij de Pasar. 


Op Bali huur je een auto met chauffeur.
Voor een hele dag vroeg hij 600.000 Ruphia; dat is nog geen 20 Euro. Hij bracht ons overal naar toe. Een vogelpark, een schilderijen verkoop, het beroemde Monkey Forrest, (kijk evt. een filmpje) de stad Ubud en hij reed langs de rijstvelden. Tot slot aten we op een prachtige plek met een prachtig uitzicht en heerlijk eten. We hebben maar een flinke fooi gegeven.


Wij hadden voor ons hele verblijf fietsen gehuurd. Zo zie je namelijk nog eens wat. Heerlijk om langs het strand en alle kraampjes/warungs en restaurantjes te fietsen. De Balinezen verklaarden ons voor gek; wie gaat er nu fietsen!
Op Bali heeft (bijna) iedereen een scooter. Die rijden kris kras door het verkeer, maar ongelukken gebeuren er nooit zelden. De Balinezen passen erg goed op elkaar, verlenen altijd voorrang, worden nooit kwaad en toeteren alleen als waarschuwing (pas op).
Er gaat van alles op die scooters.
Tien plastic bakken op elkaar; heel veel zakken rijst of een complete winkeluitrusting. We hebben zelfs een scooter gezien met vader, moeder en drie kinderen.


Tot slot nog een foto van de overvaart naar het eiland Lembongan.
Niks geen aanloopsteiger; gewoon door het water badderen en omboord klimmen.
Wij met "short legs" kregen natte billen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Gezellig, laat gerust een reactie achter!