Over dingen en doetjes in Denemarken.

zaterdag 18 januari 2020

Mayonaise en meer.

Zelf mayonaise maken is een fluitje van een cent. En tóch schiet het er vaak bij in. Zoveel mayonaise gebruiken we immers ook niet (een reden meer om het zelf te maken).

Waarom nu dit? Omdat mijn broer whattsappte om te vragen hoe je toch weer die remoulade kon maken. Kijk, dan neem je twee eetlepels mayonaise en daar roer je een of twee theelepeltjes heel fijn gehakte piccalilly onder door. Ét voila!
Fijngehakte piccalilly kun je hier kopen; maar je kunt gewone piccalilly ook fijnhakken.

Remoulade?! Heerlijk bij gebakken vis!

Eigenlijk zou ik op dit moment in de keuken moeten staan om te kokkerellen, maar onze gasten zijn ziek en hebben afgebeld. Het kan gebeuren, vooral in de winter. De chef besloot spontaan dat we lekker uit eten gaan. Nice!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Gezellig, laat gerust een reactie achter!