Over dingen en doetjes in Denemarken.

zaterdag 16 mei 2020

Voorkant huis: klaar!

 Gisteren, net na de middag kwam de chef thuis met de gehuurde "lift".
Wat een gevaarte. Het had nog heel wat voeten in de aarde voordat we dat ding op z'n plaats én gejusteerd hadden.


 Gelukt!
Eerst de ramen verven.
Vier keer moest hij eroverheen.


Ik deed intussen (onder andere) de boekhouding.


En ik hield een oogje in het zeil.
Ik reikte verf aan, maakte penselen schoon, dekte af, ruimde op engazomaardoor.


Vanmorgen haalde ik vers gebakken "franskbrød" bij de bakker. Eerst even lekker ontbijten om de dag te beginnen. Normaal eet ik yoghurt en de chef havermout, maar in het weekend mag het wat feestelijker.


Oh, ik hou zo van hagelslag, maar die is op. En die kun je hier niet kopen en het zal nog wel even duren voor ik weer naar Nederland kan komen. Allé, er is een Deense variant, die eigenlijk net zo lekker is. 


En niet kruimelt.


Ramen klaar! Nu het houtwerk op de gevel.
en de boeiboorden langs het dak.


Ik waste twee machines was.
Terwijl de chef volledig uit de wind stond kwamen er hier aan de achterkant af en toe hele harde windstoten.
Dat houdt die droogmolen zo niet lang vol!
Ik heb er flinke stenen opgelegd, maar waarschijnlijk gaan we morgen een betonnen voet maken die we in de grond vastzetten.
De was was wel binnen een mum van tijd droog.
En het ruikt zo heerlijk...


En de boer hij ploegde voort..


Ik rommelde wat aan in de tuin.


En toen was het klaar!


T'is een heel ander gezicht nu.
Niet zo kleurrijk; een beetje moderner.
Zo is het.

(nu de achterkant nog- oef)

1 opmerking:

  1. Ja, zulke gedroogde was. Heerlijk! Al moet ik zeggen dat ik mijn was altijd op zolder te drogen hang. Maar de herinneringen ...

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig, laat gerust een reactie achter!