Over dingen en doetjes in Denemarken.

vrijdag 29 januari 2021

De kleding maakt de man.


Wij kijken hier regelmatig naar de Duitse zenders op de tv. Een film, een detective, een serie en zo af en toe ook het nieuws om een wijdere blik op Europa en de wereld te hebben dan alleen de Deense kijk op zaken. En dan valt me altijd de titulatuur en kleding van de Duitse speakers en geinterviewden op. Het is Frau Doktor hier en Herr Proffessor-Doktor na. Opzichtswekkend is ook dat de proffessor die zojuist een toelichting gaf op ARD over de vertraging van Astra Zenica en andere Covid vaccines, een witte doktersjas aan had. Ook in de reclames zie je dat vaak. De pillenverkoper heeft een witte jas aan. Waarschijnlijk omdat ze op die manier serieuzer overkomen?

Bij internationale voetbalwedstrijden verschijnen veel trainers in het pak, jaaa ook de Nederlandse, terwijl de Deense trainer in zijn trainingspak langs de lijn staat. De Deense nieuws-man heeft geen stropdas omhangen en de weerman heeft gewoon een trui aan. 

Kijk, het maakt me helemaal niks uit; het is alleen leuk om het verschil te zien en te horen.De chef moest nog "even" de thermostaat van de handoekdroger-verwarming vervangen bij dochterlief. Dat had wat meer voeten in de aarde dan gedacht, maar nu is de badkamer op wat schoonheidsklusjes na klaar en functioneel. 
Fijn, zo'n handige vader en opa. Want Carl staat al te springen. Hij wil zo graag dat Morfar hem helpt met een groot bureaublad te maken....
Zo is er altijd wat te doen voor een handyman

Gisteren werden de restricties hier ter land verlengd tot 28 februari. Tot verdriet van velen en ergenis van anderen. Er zijn weinig besmettingen, steeds minder ziekenhuis-opnames en intensiv-care patienten.....maar uit voorzorg. Omdat februari uit ervaring dé maand is voor ziektes...
Er wordt wat over en weer geschreven, uitgescholden en gemopperd.
Als dat maar goed gaat!

Daarom:

6 opmerkingen:

 1. Duitsers zijn gek op protocollen en duidelijkheid over iemand zijn functie.
  En toch vind ik het wel iets hebben, duidelijkheid is goed.
  In Denemarken gaat het 'behagelig' toe.
  De chef is een technisch onderlegd mens, op zijn Hollands een handige man.
  Geniet maar van Morfar en zijn kundigheid.
  Gisteren werden de restricties hier ter land verlengd tot 28 januari, is dat niet februari? Hans

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Reacties
  1. Graag gedaan, hier rommelt het ook, dan weer scholen open dan weer niet.
   Geen wonder dat we in de war raken.

   Verwijderen
 3. Mij valt altijd in Denemarken op, dat bijna alle mannen in werkbroeken e.d. lopen. Als ze in de tuin aan het werk zijn enzovoorts. Hier gebeurd dat veelal in spijkerbroeken. Grappig zulke dingen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad, werkkleding is normaal bij klussen en in de tuin werken. Alle bedrijven hebben ook een doucheruimte en het is normaal om je daar om te kleden. Ook voor bezwete fietsers voordat ze aan hun bureau zitten.

   Verwijderen
 4. Kleding doet zeker veel! Ik houd er wel van.

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig, laat gerust een reactie achter!