Over dingen en doetjes in Denemarken.

dinsdag 2 februari 2021

Restverwerking.

Ik ruimde de koelkast op en daar achteraan op de bovenste schap stond nog steeds die halve pot met amareno kersen. Overblijfsel van de kerst. 

Ik maakte er cupcakes met kersen van. Lekker en gemakkelijk. Icing erop - van boter en fijne basterdsuiker, een bosbes en wat gekleurde hagelslag op de top; Lekker.


Eigenlijk zou mijn oud-collega op bezoek komen, maar ze vroeg of ik niet naar haar kon komen. Ze moest op  "Herman" passen. Haha, die Herman was een zuurdesem. Het lukte haar niet om hem "te laten groeien". Ik heb maar wijselijk m'n mond gehouden ;-).

Ooit bakten wij ook ons eigen zuurdesem-brood, maar nu is zo'n brood gewoon te veel voor twee mensen. 

Van de cupcakes die ik bakte ging de helft dan ook de diepvries in, zonder icing erop. Natuurlijk had ik er een paar meegenomen naar Anne-Mette. Zijn er nog een paar voor ons, voor bij de koffie.

Het is koud hier in het hoge noorden. Het vriest dat het kraakt. Vannacht was het min zeven, hier aan de (oost)kust. Dat gebeurt niet zo vaak hier dicht bij het water. Morgen is er sneeuw op komst...maar....

6 opmerkingen:

 1. De cupcakes met kersen smaken vast heel lekker.
  Herman daar wil je wel op passen een echt vriendschapsbrood.
  Het noorden is zeker kouder dan hier, hier is het meer herfst. Hans

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zien er heerlijk uit. Je bent een goeie bakker!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hoe maak je de icing? ziet er lekker uit.
  omaja

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. 100 gr boter, 300 gr.poedersuiker, 1 theelepelte vanilleessens en twee eetlepels water. Ik doe er een beetje glucosesiroop onder voor de stevigheid. De zachte boter samen roeren met de suiker en langzaam water toevoegen.

   Verwijderen

Gezellig, laat gerust een reactie achter!