Over dingen en doetjes in Denemarken.

zondag 7 februari 2021

Wie heeft de pindakaas gestolen?

 

Wie heeft de pindakaas gestolen? Nu het zo koud is en de grond met sneeuw is toegedekt, voer ik de vogels. Ze krijgen wat nootjes, oud brood, verkruimelde koekjes en vlokken. Maar toen las ik ergens dat vogels pindakaas lekker vinden en ik wist dat er nog een halve pot over was gebleven van de lang geleden gemaakte satésaus. Dus vond ik een klein schaaltje en vulde het met pindakaas. Hierzo vogeltjes! Helaas zag het er niet naar uit dat de Deense vogels pindakaas lusten. Ze lieten het bakje links liggen; erger nog, een flinke merel probeerde het bakje met haar achterwerk van het voederplankje te duwen terwijl ik in de keuken stond te kijken. Dat lukte schijnbaar niet dus ik ging verder met m'n werkzaamheden. Gisteren was het schaaltje weg, foetsie, met pindakaas en al. Waarschijnlijk is het de merel toch gelukt om het schaaltje van het plankje te kieperen...maar het lag niet op de grond. Ik groef wat in de sneeuw, niks. Wie heeft het gepikt? Een rat, een van die grote zeemeeuwen, een haas of?? In ieder geval iemand die honger heeft. 


De chef bakte churro's vandaag (Casper googlede en je spreekt het uit als tsjuros) en drie kleinkinderen kwamen smullen. Ze hadden ook hun moeder bij ;-). Het recept was voor 40 churro's en die zijn schoon op. Lekkerrrr. 


We probeerden sneeuwballen te maken, maar het vriest teveel dus de sneeuw plakt niet. Een paar sneeuwengelen en gooien met losse sneeuw ging wel.

Gisteren ontfermde ik me over de chef en knipte zijn haar. Kan best zijn dat de kapper het beter kan, maar de krulletjes in z'n nek zijn in elk geval weg.


De chef en ik kijken momenteel naar een oude Deense serie "Matador". Een geweldige ikonische serie die speelt in de jaren 1929 tot 1947. We zijn net "uit de oorlogstijd" en dan denk ik toch dat het in die jaren veel meer afzien van alles was dan nu in de coronatijd. Wij hoeven geen kou te lijden, hebben eten genoeg, ook lekkere koffie en onze kleding kan vast nog jaren mee. Ik weet het, het is niet vergelijkbaar...ik dacht het alleen maar even.....

Zelfs petroleum is volop verkrijgbaar. Daarvan is wel wat meer nodig in deze dagen om de werkplaats warm te houden. Het blijft maar vriezen. "FUEL", roept ie! "Leve bestel en haal", zeggen wij.

Toch heeft het wel wat, die sneeuw. Het maakt de dagen lichter. Een kijkje op de groentetuin.

Morgen mogen de jongste kinderen weer naar school. Carl en Philip niet, die zitten in de vijfde klas. Philip vindt digitaal onderwijs helemaal niet erg. Zijn leraren zetten leuke programma's op. Deze foto stuurde Ivona (ik hoop dat ie op het blog mag)🙏.


De man met de tulband van Jan van Eyck.
Fenomenaal!


5 opmerkingen:

 1. Haha, nou zeker vreemd waar het schoteltje pindakaas is gebleven.
  Tijdens deze kou is het goed de vogels te voeren, maar ze moeten niet je servies meenemen.
  De churro's zijn wel lekker zoet en met kaneel.
  Chef ziet en weer netjes uit, zelf heb ik er de tondeuse er zelf maar overgehaald en het resultaat valt niet tegen.
  Moet wel toegeven dat ik op mijn hoofd veel minder haar heb dan Chef.
  Verstandig om de werkplaats warm te houden.
  Ivona staat wel leuk op de foto met de tulband.
  Wens je een fijne week. Hans

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha Dorien,

  wat een raadsel!
  Waar is de pindakaas...
  "Iemand" vind het blijkbaar toch heeeeel erg lekker.

  Fijn, dat je de vogeltjes bijvoert!

  Groetjes van Marlou

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat lijkt me een interessante serie!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nu ben ik ook benieuwd wat er met die pindakaas gebeurd is... De laatste foto is echt prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig, laat gerust een reactie achter!