Over dingen en doetjes in Denemarken.

maandag 8 maart 2021

Chinees.

De "afhaal" (weg-gooi, zei ons moeder) chinees, zoals je die in Nederland hebt, kennen we hier niet. Niks Indonesisch...geen babipangang enzo (die maken we gewoon zelf). Maar we hebben hier wel een Asia restaurant, dat ook "take away" maaltijden heeft. En je moet de restaurants toch een keertje steunen, nietwaar. Dat doen we veel te weinig, maar ja. 

We nodigden Sandra en kleinkinderen hier uit de stad op het eten. Dit keer niet zelf in de keuken staan en zo veel meer tijd voor gezellig gepraat. Zo horen we dat Carls klas een cake moest bakken. Toen ze bijna klaar waren, hij en een vriendje, kwam de melding dat het recept verkeerd was ;-). Geen cake dus. Ik hoor dat Casper er weer een gitaar bij heeft gekocht. Nu heeft hij een akoestische, een el-gitaar, een met twaalf strengen en nu ook een western gitaar.

Caroline bracht een volle bak met aardbeien mee; de supermarkt waar ze werkt is jarig. Ook voor haar wordt het weer digitaal onderwijs volgende week. En Sandra had spierpijn van het in haar tuin werken. Dat wordt een pareltje, die tuin.

Net als bij de chinees in NL was dit ook veel te veel. Ik had overigens als toetje een perencrumble gemaakt die ook maar voor de helft op ging.

Na het eten wilde (vooral) Caroline het Deense songfestival zien waar we allemaal aan bijdroegen met de nodige commentaren. Lekker foeteren op de artiesten die het gelukkig niet kunnen horen.


Tja, hier krijgt mijn eigen dochter te horen dat ze niets van de huidige muziek weet ;-))

Eerlijk is eerlijk; ik vond ook geen enkel nummer goed! De chef meende dat DK in ieder geval het internationale songfestival niet gaat winnen. Sparen we dat geld, ha!


Gisteren kwamen Jeff, Ivona en Philip. Uit Odense.
Gezellig op de koffie. Met fruit en koek.
Omdat het zo'n mooi weer was gingen we een heel eind wandelen en daarna bleven ze de restjes op eten. Er was meer dan genoeg.
Zo vertelde Philip dat hij en zijn vriend een filmpje moesten maken van school. Zo eentje waar je poppetjes tekent die je voorziet van losse armen en benen die steeds een beetje verlegd worden. 600 foto's die een filmpje maken. Leuk om te zien. Er zat natuurlijk ook een verhaal bij. Een sherif en een paar bandieten die doodgeschoten werden. Jongens hè.


Nu ga ik de was ophangen; buiten. Eens zien of het droogt. Warm is het niet maar de zon schijnt volop. 


2 opmerkingen:

 1. In Nederland liepen de Chinezen als voor de tweede wereld oorlog langs de deuren met pinda pinda.
  Toen gingen de militairen naar Indonesië en kwamen terug met de recepten van het land, Nasi enz.
  De Chinees is in die markt gestapt.
  Wie weet gaat Casper ooit in de voetsporen van Jan & Kjeld de muziek in.
  Een songfestival is een goede uitlaatklep voor het thuis isolement.
  Aan visite geen gebrek, dus gezelligheid.
  Goed weer om de was buiten te drogen. Hans

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een en al gezelligheid.
  Dat doe je goed!

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig, laat gerust een reactie achter!