Een lekker en gemakkelijk dessert. (Van Valdemars Ro). Voor 6 personen, minstens.
Ingrediënten:
6 peren,
Sap van een halve citroen
2 eetlepels muscovado- of bruine suiker
50 gr witte en 50 gr. pure chocolade (de helft is genoeg, vind ik), grof-gehakt.
Crumble:
100 gr bloem
40 gr fijne havermout
125 gr boter
75 gr rietsuiker
een beetje zout
Schil de peren en snij ze in blokjes. Doe het citroensap en de muscovadosuiker hierbij en roer het wat door elkaar. Leg dit in een ovenbestendige schaal en verdeel de chokolade erover.
Brokkel de ingrediënten voor de crumble door elkaar (ik deed het met m'n handen) en verdeel dit over de peren en de chokolade.
Bakken in een voorverwarmde oven, hetelucht, in ongeveer 25 minuten tot de crumble goudbruin is. 175 graden.
Het lekkerste is om het ietsje warm te serveren; ik deed er crème fraîche bij. (maar de volgende dag aten we het koud en was het net zo lekker).
Ooh lekker, wil ik maken.
BeantwoordenVerwijderenOp welke temperatuur heb je gebakken ?
Nee, 175 graden!
VerwijderenHet lekkerste gebak kom uit eigen keuken en met liefde gemaakt.
BeantwoordenVerwijderenDat dan samen nuttigen en dan is het geluk compleet. Hans
@ op vakantie probeerde we altijd op teletekst het weer in het Deens te lezen en dat was best te doen, je leert het zo wel.
Ha... dat lijkt me lekker!
BeantwoordenVerwijderenIk wou dat ik even langs kon komen voor een bakkie en dan dit even proeven...
haha...
groetjes!
Qua aantal ingrediënten is dit inderdaad goed te doen zeg! Dankjewel voor het recept.
BeantwoordenVerwijderenGekopieerd en in mijn receptenmap opgenomen. Zodra we weer eters mogen ontvangen, ga ik deze maken!
BeantwoordenVerwijderenIk heb nog nooit gebakken. Ben wel steeds meer van het koken en verschillende recepten uitproberen. Maar ooit ... ga ik misschien ook wel bakken. Dit ziet er in ieder geval heerlijk uit!
BeantwoordenVerwijderen