Over dingen en doetjes in Denemarken.

zondag 11 juli 2021

Het gevaar van een tuin hebben....

Nou ja, gevaar is het niet echt. Maar mensen met een tuin (én een groentekas) zitten nooit helemaal niks te doen in de tuin. Je zit net en je ontdekt dat de graskanten geknipt moeten worden anders struikelt Humperdink (het maaiertje) erover. Of de tuin moet nodig water hebben, want de regen blijft uit. Aj aj, dan zie je ook dat de klimop teruggesnoeid moet worden...en ga zo maar door. Het vergt een flinke inspanning om dan rustig op je stoel te blijven zitten. Ja, ik weet het; je bent geen slaaf van je tuin. Maar als je het te lang laat groeien is er geen doorkomen aan. Dus elke dag een beetje.... en dan een boek op schoot, zonnebril bij de hand en: niksdoen!

Gisteren waren we in Odense. De zoon had nieuwe ramen - en een deur -  besteld voor z'n huis en dat werkje kon hij niet allen af. De chef wil graag helpen, zelfs met een slechte rug. 

Ik ging mee, om te shoppen met Ivona. Philip had net de dag ervoor een nieuwe "game computer" gekregen, die was daar niet van weg te slaan. Dus hadden wij twee dames een aantal uren voor ons zelf. Wat was het eigenlijk lang geleden dat ik in een "echte" stad geweest was. Het was het begin van de uitverkoop en ik probeerde een paar jurken. Nee, niks voor mij bij. We dronken koffie en aten een broodje op een terrasje en ik kocht twee paar sandalen. Rieker, mijn merk! Ik durfde niet langer te wachten, dan is mijn maat zeker niet meer verkrijgbaar. 

De zoon en de chef hadden intussen de nieuwe terrasdeur geplaatst. Die was loeizwaar; Philip moest even helpen met het op z'n plaats sturen. Ze monteerden ook een nieuw slot.


Zetten we het keukenraam er ook nog in? Jazeker. Gelukt! Ze werken goed samen, die twee. Hebben genoeg aan een enkel woord om elkaar te begrijpen. Knap gedaan; die kunnen alles!!

Ivona en ik gingen nog hooi halen voor het konijn en een stuk zeildoek om de twee grootste ramen te beschermen tegen regen en wind. Die moeten een weekje wachten, want eerst gaan ze op vakantie. 


De heren staan tevreden het resultaat te bewonderen.


We maakten het eten klaar en reden later op de avond naar huis. Er waren wat dreigende wolken, maar regen...ho maar, niet hier. Ik ga maar weer sproeien vanavond.
(maar eerst de klimop terugsnoeien ;))

3 opmerkingen:

 1. Een tuin is mooi, maar nooit af.
  Chef is dapper om mee te helpen.
  Maar shoppen is ook lastig met een zere rug.
  De wolken zijn wel heel mooi.

  @ ik gebruik ook een winkelwagentje om op te leunen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een goede taakverdeling. En ja...een tuin houdt je wel in beweging.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Klimop snoeien, bij onze dochter ben ik er al aan begonnen, maar hier groeit het ook tegen de klippen op.
  Goed gezegd van jou “het vergt een flinke inspanning om dan rustig op je stoel te blijven zitten”. 😅

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig, laat gerust een reactie achter!