Over dingen en doetjes in Denemarken.

maandag 6 september 2021

Virus-virus-vira.

De kindertjes zijn al weer een paar weken naar school. Ze krijgen weer gewoon les in een klaslokaal, wassen netjes hun handen, zitten in schone klaslokalen en toch kruipt er een virus binnen. Influenza, griep !

Dochter, die leraar is, was vorige week flink ziek. Koorts, verstopte neus, hoofdpijn en alles wat bij een griep hoort. Carl was ook thuis, doch ietsje minder ziekelijk. Bij navraag lag de halve school op bed! In de coronatijd hebben we allemaal in een glasklokje gewoond; nu gaat alles weer zijn gewone gang....het virus dus ook. Ik ben ook niet "honderd procent". Pijnlijke ledematen, rillerig en een beetje keelpijn. Gelukkig niet echt ziek; waarschijnlijk helpt de griepprik nog steeds.

Jaja, we moeten weer wennen aan vira en bacteria. En ook aan frisse ochtenden en koele avonden en nachten. Aan de overgang van blote benen en dunne t-shirtjes naar warme vesten en sokken. Het is ook al september; de dagen zijn een stuk korter...zucht!

In de herfst en wintermaanden komt het Deense club-leven weer op gang. Gisteren (ja inderdaad, op een zondag) om tien uur 's morgens, was ik naar de algemene vergadering van de "kreatieve aftenskole" (avondschool), de paraplu organisatie waar ons koor onder valt. We waren slechts met 10 man. Na afloop kregen we een heerlijke brunch aangeboden in Café Carlos. 

Op deze manier houden we (onze voorzitster was er ook bij) ons op de hoogte van het wel en wee van de organisatie en van de toekomstplannen. De KA houdt zich hoofdzakelijk bezig met muziek- en zang lessen, diverse koren, bigband, orkesten, gospel, jazz en ga maar door. Ik ontmoet altijd interessante mensen. Gisteren zat ik naast een jongere man, die 22 jaar in Nederland woonde. Hij kwam er om muziek te studeren, bleef hangen, nam zijn vrouw mee, maakte carrière... Maar toen de corona toesloeg was hij ineens heel zijn inkomen kwijt. Nu wonen ze hier in de stad. Leuk toch! Ik hoorde ook veel over jazz en de verschillen tussen NL en DK. NL is veel meer gericht op de Amerikaanse jazz-beroemtheden; DK meer op het Scandinavische. Jaja, ik wordt weer wat wijzer 😉.

Morgen kan ik zelf weer naar het Lunakoor. Tralalala..4 opmerkingen:

 1. Van de regen in de drop, zo gaat het in een mensen leven.
  Nu is er weer tijd voor de griep, sta je voor een groep kinderen, krijg je het als leraar ook wel.
  Zeker een heerlijke brunch, gelukkig gaat het koor ook weer van start.
  Je kijkt er nu al naar uit, te zingen. Hans


  Ot. Je verzoekje ligt op het log Bankje voor de volgende show.
  Een toepasselijk gospelnummer van Lauren Daigle met You Say
  De shows staan allemaal op: http://logbankje.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tralalala... wat heerlijk!
  Er gaat toch niets boven lekker samen een partijtje zingen.
  Ik mag morgen weer!
  Joehoeeee...

  groetjes van Marlou

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wonderlijk eigenlijk. Iedereen past op voor corona, en dan worden we geveld door influenza...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hier is het nog even volop zomer. Een cadeautje en we genieten er van!

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig, laat gerust een reactie achter!