Over dingen en doetjes in Denemarken.

vrijdag 22 oktober 2021

Dream on..

Natuurlijk kregen we toch cadeautjes toen we onze verjaardagen gezamelijk vierden, ook al hadden we gezegd dat het helemaal echt niet nodig was. Een ervan was een cadeaubon voor een diner met overnachting. Ik had ooit eerder zo'n cadeaubon gehad die de chef en ik inlosten bij een hotelletje in Noord Jutland. Wat waren we teleurgesteld. Slechte bedden, slechte kamer, slechte service en geen lekker eten. 

Dit keer dacht ik geboekt te hebben bij een hotel in Silkeborg. Gelukkig, gelukkig! was er iets misgegaan met de reservering, want toen ik de berookte foyer van het hotel binnen kwam had ik het al gezien."Nee, mevrouw, die bestelling is niet doorgekomen". Joepii! dacht ik. Poeha, ik had er niet graag geslapen. 

Wat een afgang die bonnen. Degenen die ze ons gegeven hebben kunnen gelukkig geen Nederlands lezen, want "een gegeven paard kijk je niet in de bek", maar wat vind ik het jammer van het geld. Als je op de site van "Go Dream" kijkt dan zie je de mooiste hotels en de lekkerste gerechten op prachtig gedekte tafels. De werkelijkheid is anders. Het zijn over het alegemeen derderangs hotelletjes en het eten bestaat uit het goedkoopste van het goedkoopste. 

De cadeaubon op zich is niet goedkoop. Hij wordt aangeboden in een mooi doosje, waarin veel karton zit en een opschrijfboekje. De enigen die hier aan verdienen zijn de uitbaters. De hotels krijgen maar de helft van het gekochte bedrag uitbetaald. Geen wonder dat ze je dan liever niet zien. Ik had namelijk op een aantal plaatsen geprobeerd om de bon in te lossen. Eentje had "net" zijn hotel verkocht, twee anderen hadden geen plaats, de derde was aan het verbouwen.... Dream on "Go Dream". Afzetterij noem ik dat, opportunistme.

Toen we weer thuis waren gingen we weer even kijken op de site van "Go Dream". Je kunt een hotelbon omruilen voor massage/welness. Die zaakjes worden waarschijnlijk ook onderbetaald, maar dan hoeven we niet in zo'n hotel te eten en te slapen. Laten we dat maar doen, massage...ergens in het voorjaar.

Mijn vriendinnen deden het beter. Die nodigden ons uit voor een etentje in een restaurant hier in de stad. Zij betaalden voor ons. Jammer dat de chef niet mee wilde. "Ik ga daar niet tussen al die vrouwen zitten". Nou, ik heb een fantastisch dinertje gehad. Bij restaurant Ene.


( En ik snap best dat de chef niet tussen die kakelende vrouwen wil zitten. Wij gaan gewoon met z'n tweeën een keertje lekker eten).


2 opmerkingen:

 1. Ach wel lief aangeboden, samen een een diner met overnachting.
  Jammer een bijna een tweede teleurstelling, eigenlijk een grote teleurstelling.
  Ja de folders die zien er altijd wel keurig en verleidelijk uit.
  Maar goed dat de gevers er niet van op de hoogte zijn.
  Dan is een massage wel prettig om de stress van de hotels kwijt te raken.
  Heerlijk een etentje in je eigen omgeving. Hans

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jemig, dat is echt balen, dat verwacht je natuurlijk niet!

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig, laat gerust een reactie achter!