Over dingen en doetjes in Denemarken.

zaterdag 18 december 2021

Red Bull.

Mijn eega heeft diabetes. Suikerziekte. Al heel lang. Normaal gaat het goed; maar af en toe geeft het problemer. Vandaag bijvoorbeeld omdat we een flink eind gefietst hadden (moet ook om de conditie op pijl te houden). We fietsten nog even naar de stad waar we wat boodschappen deden in een paar winkels en waren op weg terug naar huis. Na drie minuten zei de eega "stoppen, ik haal het niet". Dan is het net of alle kleur uit zijn gezicht verdwijnt. Te laag bloedsuiker dus. Ach toch, ik had nou net geen druivensuiker bij (die ligt in de auto voor..als..). Even rusten en dan terug naar de eerste winkel in de buurt. Gelukkig een supermarkt waar ik chocomel kocht en een blikje RedBull. Die RedBull deed wonderwerken! Nooit geweten dat zijn bloedsuiker zo snel weer de gewone waarde kreeg! Vanaf vandaag gaat er zodoende bij elke fietstocht een rooie stier in de zak. "RedBull geeft je vleugels" volgens de reclame. Klopt! (NB, gezond is het niet).


Nog net op tijd konden wij gisterenavond genieten van "A dusty Musical Christmas", dat geen musical was maar een country show met enkele musical-zangers uit onze stad.
Leuke show, goede zangers!


Nog net op tijd, schrijf ik, want de theaters, bioscopen, en locaties zoals deze gaan vanaf morgen dicht. Ja, vanwege het corona-omikron virus, waarmee heel veel mensen hier besmet zijn. Erg ziek worden de meesten er niet van, maar de zwakkeren en ouderen misschien wel.
Toch liggen er "maar" 533 mensen in het ziekenhuis (met corona), terwijl er zeker meer dan 15.000 besmet zijn. 
In verhouding met Nederland komen we er nog goed vanaf. Winkels, restaurants en bars zijn open (na 10 uur 's avonds mag er geen alcohol meer worden geschonken) als er niet teveel gasten zijn. 

Wat een geluk dat we niets tekort komen. We wonen in een warm huis, er is eten genoeg, de benzineprijs is gedaald en de meeste Denen vieren "so-wie so" kerstmis thuis. De kerken zijn ook open voor wie wil.
En er wordt heel veel geprikt/ingeënt/gevaccineert!
Ja, we hebben het goed - hier - en in het meeste van Europa.
Wees dankbaar!

4 opmerkingen:

 1. Inderdaad. Ondanks alle gedoe en gezeik denk ik dat we nog steeds blij moeten zijn dat we hier wonen.
  Al is het af en toe heel erg moeilijk om, vooral richting de meiden, de zaken goed uit te leggen. Ze zijn het zo beu! En wij ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. "RedBull geeft je vleugels" in chef zijn geval wel, maar er zit ook een flinke hoeveelheid suiker in.
  Maar in zijn geval is een blikje in de fietstas de oplossing in geval van.
  "A dusty Musical Christmas", wel gezellig dat je er bij kon zijn.
  hier is alles onder een lockdown.
  De kaars telt netje af. Hans

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben ook blij dat ik hier woon. Al zijn er wel ontzettend veel zeikerds in dit land en negatievelingen. Steeds maar weer zeggen dat je het beu bent, dat je er klaar mee bent... sommigen doen dat en het helpt niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. RedBull heeft jullie gelukkig “gered”.

  Wat leuk zo’n kaars.

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig, laat gerust een reactie achter!