Over dingen en doetjes in Denemarken.

maandag 7 februari 2022

Om acht minuten over vijf gaat de zon onder.

17.08 Zonsondergang. Dat is meer dan een uur later dan met de kerst. Ja, ik zie wel dat ie in NL een half uur later ondergaat, maar "dat komt hier ook nog wel. Het eind van de donkerheid is in zicht. HOERA!

Zaterdagavond had ik mijn twee-keer-per-jaar vriendenavond en ik was de chauffeur. Dit maal was het bij Elin die 9 kilometer verderop woont. In een heel klein dorpje. Eerst haalde ik 3 anderen af en toen...de donkere wegen op. Ai, wat heb ik daar een hekel aan!. Want de wegen hier zijn vaak smal en echt heel donker! Geen straatverlichting te bekennen, geen maan te zien, donkere wolken en regen, regen, regen. Zelfs met "groot licht" was het uitkijken geblazen.
Pyt (puut) zoals men hier zegt. We kwamen veilig bij Elin en veilig weer thuis van een heel gezellige avond. Dat is het voordeel van vrienden hebben die je al meer dan 44 jaar kent; je praat gewoon verder daar waar je de vorige keer stopte. 

(PS, de zon komt om 08.02 op; de lichte nachten zijn onderweg)

Vandaag scheen de zon maar het waaide en waait wel hard. Binenblijven dan maar. Ik ben ook wat verkouden .... nee, geen corona volgens de zelftest.

De bloemen fleuren de kamer op. Ik kreeg ze zaterdag van Ivona (en Jeff en Philip).


De hele keuken gisteren maar weer eens schoongemaakt. Er waren (weer) meelmotjes te zien. Een paar maanden geleden had ik, dacht ik, van die handige plastic bakjes gekocht voor bv. bruine suiker en "Ymerdrys". Ymerdrys is gemaakt van korreltjes geroosterd roggebrood met wat suiker. Maar we zagen een week later een paar meel-motjes in de kast en bij nader onderzoek zaten die in de ymerdrys. Die plastic bakjes verdwenen meteen in de container en we kochten luchtdichte bakjes. Geen motje meer gezien.... tot gisteren. Hoe kan dat nou! Alles zit potdicht verpakt. Tot we de beschuitdoos open maakten en ja hoor, daar onderin zagen we een soort van spinrag met larven. Beschuitbus de deur uit en alles weer ekstra grondig schoongemaakt. Nu hoop ik echt dat ze voor eeuwig oprotten. 


Want nu zit alles, echt álles in luchtdichte bakjes, zakken en dozen. 


7 opmerkingen:

 1. Erg gezellig zo’n vriendinnen avond, maar minder gezellig zijn die motjes.
  Hopelijk zijn ze nu écht weg !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Inderdaad, het is langer licht en daar word ik blij van.
  Vandaag een heldere dag met zon.
  In het donker rijden is altijd lastig, kost veel concentratie.
  Na 44 jaar ken je elkaar wel goed.
  Beestjes in huis voorkom je niet helemaal, hier last van zilvervisjes.
  Af en toe komen ze weer in zicht. Hans

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Logjes over alle dag, zijn zo persoonlijk warm, merk ik bij jou ook.
   @ vergeten te vermelden maar De Vlinder heeft meer vleugels, zal het volgende week in een logje aanvullen.

   Verwijderen
 3. Ha Dorien,

  een en al gezelligheid daar bij jou met je vriendinnengroepje!

  En ja... ik ben ook zo blij met het lichtere weer.
  Hier fleur ik helemaal van op!

  groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik merk het ook bij ons avondeten! We eten altijd om 5 uur, en het is niet langer meer pikkedonker!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoe ik mijn man terugkreeg..........DE BESTE MANIER OM TE Winnen en je ex-echtgenoot te krijgen MET DE HULP VAN DR OGUGU KRACHTIGE EN DRINGENDE LIEFDESPELL MET 100% GARANTIE Mijn man heeft me de afgelopen maanden in de steek gelaten nu, en weiger terug te komen omdat hij werd vastgehouden door een vrouw die hij net ontmoette, daarvoor heb ik geleden en het was een worsteling, maar ik besluit alles in het werk te stellen om ervoor te zorgen dat mijn man en ik kwam weer bij elkaar zoals vroeger, toen ging ik daar online. Ik zag zoveel goede gesprekken over deze spreukgebruiker wiens e-mail solutiontempledrogugu@gmail.com is, dus ik moest contact met hem opnemen en mijn probleem aan hem uitleggen en in slechts 48 uur als hij heeft beloofd, mijn man kwam thuis en zijn gedrag was terug naar de man met wie ik getrouwd was. Ik kan de spreukgieter niet genoeg bedanken voor wat hij voor mij heeft gedaan, ik ben zo dankbaar en ik zal nooit stoppen om zijn naam op internet te publiceren voor het goede werk dat hij voor mij heeft gedaan, nogmaals, zijn e-mail hem direct.. solutiontempledrogugu@ gmail.com of bel/WhatsApp:+2347011196745http://www.facebook.com/Dr.ogugu4/

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig, laat gerust een reactie achter!