Over dingen en doetjes in Denemarken.

vrijdag 6 mei 2022

Meer gewoon

Hoe het hier gaat? Best wel goed en inderdaad elke dag een stukje beter. Met pijnstrijders is het uit te houden, zegt de chef. 
De mannen van de riolering hebben zowat de hele week gewerk aan een ingenieus rioleringsplan zodat ze niet de hele straat hoeven op te graven, maar gewoon gummie-tubes in de riolering gingen schieten. Klinkt makkelijker dan het is. Ik weet niet of het helemaal naar wens ging; of dat wij misschien de eerste wijk zijn voor dit experiment, proefkonijnen, in elk geval was het heel stil op straat omdat die aan twee kanten afgesloten was. Knap werk is het. Ik ben benieuwd of het rendabel is, zeer waarschijnlijk wel. Oefening baart kunst. Nu zijn de vier grote wagens weg; klaar! Binnenshuis werkt alles zoals het moet. 


De chef mag (en kan) niks doen en ik probeer mezelf bezig te houden. Ik bakte een appelcake en bedacht dat ik beter een kleine kon bakken (deze is 12 cm in doorsnee). Het meeste eet ik zelf op; de chef heeft nog maar weinig eetlust.
Ik werkte in de tuin (oh wat is het droog! Hier bij ons is er al een maand geen druppel regen gevallen) ik deed boodschappen in de stad op verschillende plaatsen, fietste langs de stadswallen, hing het wintergoed en de jassen weg, ruimde op en deed nog allerhande gewone dingen.


Ik maak wat licht-verteerbaar avondeten, bak koekjes. Ja, hij wordt echt wel vertroeteld. 
Uw wens, mijn bevel! Zijn humeur is gelukkig een stuk beter.

Vanmiddag stak ik de paardenbloemen uit het gras. Ik weet het! Paardenbloemen zijn nuttige bloemen, maar als ik ze nu niet verwijder is straks ons hele grasveld geel.

Ik kreeg vanmiddag een prachtige roos voor in de tuin van Sandra; vast voor moederdag, want ze is het weekend weg. 
Wij doen maar rustig aan....

2 opmerkingen:

 1. Pijnstillers doen wonderen, maar met mate.
  De gummie-tubes is een nieuw product, maar lijkt goed te werken.
  Een appelcake is zeker erg lekker.
  Droogte ook hier een probleem aan het worden.
  De roos maakt je Moederdag helemaal goed. Hans

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijn dat de pijnstillers werken. Hopelijk komt hij snel aan de beurt zeg!

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig, laat gerust een reactie achter!