Over dingen en doetjes in Denemarken.

woensdag 14 september 2022

Danish

Even schuilen voor een regenbuitje met je neus voor de ruit van de bakker. Dat kon de chef niet weerstaan. Hij kocht een chocolade"snegl" en een krentebol. Die krentebollen van hier halen het niveau van de nederlandse niet; bij lange na niet! Maar bij gebrek aan beter...De spinnen komen weer in grote getale naar binnen want de nachten worden kouder. Dat zou ik ook doen als ik een spin was, zelfs al is er altijd het risiko dat je betrapt wordt en weer naar buiten gestuurd wordt. Daar waar het vanochtend maar 10 graden was...brrr. 
De paddenstoelen schieten uit de grond.
Kijk hier eens, wat een mooie heksenkring

Dronning Margrethe vierde het afgelopen weekend haar 50 jarig regent-jubileum. Ietwat aangepast omdat Queen Elisabeth net van tevoren het loodje legde.. En het was al een keer verschoven want de eigenlijke datum was de 14.januari, maar toen was er nog zoveel kans op covid besmetting (als je op de link klikt krijg je wat foto's te zien van haar jublileum - voor de geïnteresseerden). Een ritje door de stad met de koets en het zwaaien op het balkon was er niet bij.


En dat kleine ventje uit 2002 werd gisteren 20 jaar. 

Gefeliciteerd Casper.

4 opmerkingen:

  1. Oké, over die krentenbollen geloof ik je op je woord, maar de Deense koffiebroodjes zijn absoluut ongeëvenaard. De majesteit is volgens mij erg leuke relaxte vrouw. Ik vind haar zoon Frederik ook een 'goeie gast'. Normaal, erg sportief, goedlachs én met een erg mooie vrouw. Dat zit wel goed de komende jaren dus.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mijn ervaringen in Denemarken zijn anders: ik vond daar ongeveer alles lekker en vooral alles van de bakker!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Gefeliciteerd met je zoon! Hij is zeker geen klein ventje meer zo te zien!

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig, laat gerust een reactie achter!