Over dingen en doetjes in Denemarken.

vrijdag 18 november 2022

Broos.

"It's the heart afraid of breaking...". Een zinnetje uit The Rose (Bette Midler). Dit lied zongen we vaak met mijn oude Lunakoor.

De chef had helemaal geen longonsteking want de ademnood en ekstreme moeheid kwam door het slecht werkende hart."Hjertesvigt" zei de arts in het ziekenhuis; hart-falen. Het hart pompt slecht en niet gesynchroniseerd en de ene hartklap lekt. Oef, dat was schrikken deze week. Er zat drie liter vocht in zijn longen en rond het hart waardoor hij in het ziekenhuis belandde. Nu is hij weer thuis met een heel arsenaal aan medicijnen. En hij moet regelmatig naar de hart-clinique voor controle..... 


En ik? Ik moet weer even terug in het ritme van de dag, want van zoiets schrik je en denk je nog meer na over ouder worden en de broosheid van het leven.

5 opmerkingen:

  1. Hopelijk is uw man nu op de goede weg. Sterkte.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jee, wat een schrik is dat geweest! De eerdere diagnose was dus niet juist. Beterschap gewenst en doe beiden maar heel rustig aan voorlopig.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Poe, dat is schrikken. En wennen. Sterkte.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een schrik zeg. En ja, zoiets zet je meteen aan het denken, dat hebben wij ook al een paar keer meegemaakt. Sterkte voor de chef en ook voor jou!

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig, laat gerust een reactie achter!