Over dingen en doetjes in Denemarken.

maandag 2 januari 2023

Caviaar en contrôle.

Dag 2 van het nieuwe jaar zaten we weer bij de hart-kliniek. De chef wordt goed in de gaten gehouden. "U ziet er al veel beter uit dan de laatste keer" zei de verpleegster. En dat doet hij ook. Maar ach, hartfalen is en blijft het. Deze keer hadden we een lang gesprek over de vervolg behandelingen en chek-ups. De medicijnen werden aangepast. Alles is een beetje een gok en een proef. Fantastisch hoeveel tijd er wordt uitgetrokken voor de patiënt. We hadden een afspraak om kwart voor éen en stonden pas om half drie weer buiten. Mensen die een slecht hart hebben zijn erg angstig. Logisch toch! Maar als je precies het wat en hoe weet, als je weet dat je over een kleine maand weer op contrôle komt, dat je hart na drie maanden weer gescand wordt, dan helpt het een beetje. 

Jaja, de ouderdom komt met gebreken. Het is dus ook belangrijk om zo fit als mogelijk te blijven. Ergo zat ik om half tien op de fiets om naar mijn gymnastiek te rijden. Of ik er zin in had? Van geen kanten. Donker, regen, matje mee, omkleden...buh. Morgen heb ik spierpijn; zeker weten!

Tja, een paar kilootjes mogen er weer af na de feestdagen. Met oud en nieuw heb ik voor de eerste keer in m'n leven echte caviaar gegeten. De chef had een klein doosje meegebracht dat in de aanbieding lag bij Lidl. 15 euro voor 20 gram ;-)

We aten twee blini's ieder en toen was het op. Maar oh wat lekker! Heel iets anders dan de goedkopere vis-eitjes die je hier kunt kopen (van forel, kabeljauw of zalm). Echte caviaar-smelt op je tong...mmmm.


En zo begon het nieuwe jaar. Met de nieuwjaars-rede van de koningin op oudejaarsavond en die van de premierminister de dag erna. Waar de kongingin de jeugd opriep om een nieuwe agenda te creëren, sprak de premietminister van een hoognodige uitbreiding van. arbeidscapaciteit. Twee uiteenlopende standpunten: Ik hou me aan Daisy, zo wordt dronning Margrethe ook genoemd. Een wijze vrouw.


Op nieuwjaarsdag keek en luisterde ik natuurlijk naar het nieuwjaarsconcert uit Wenen. 

PS de kerst heb ik vandaag opgeruimd. Dat duurde wel een paar uurtjes. Morgen maar schoonmaken!

Er staat nu soep te trekken op het fornuis. Groentesoep. Van alle overgebleven groenten van de feestdagen. Dan kan de koelkast ook een grote beurt krijgen. Morgen...want ik voel de spierpijn al opkomen...

6 opmerkingen:

 1. Goede zorg is van levensbelang, regelmatig controles ook.
  Het waren mooie feestdagen en dan komt het opruimen.
  Maar dat hoort er gewoon bij. Hans

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik stuur ze een berichtje met de link van de weblog.

   Verwijderen
 2. Ik ken dat gevoel. Er is angst voor de hartpatiënt én ook voor de partner maar goede begeleiding is een zegen. Met de tijd bouwt de patiënt ook opnieuw vertrouwen op. Dat weet ik uit ervaring. Sterkte voor allebei.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat fijn dat er zo goed de tijd voor jullie werd genomen! Dat is zo belangrijk vind ik altijd. En sterkte met de spierpijn ; )

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Fijn, dat de zorg zo goed is voor de chef. Geeft toch wat rust, denk ik, al blijft het een donker wolkje. Wat was het mooi, he, dat nieuwjaarsconcert. Wij hebben er ook van genoten.

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig, laat gerust een reactie achter!