Over dingen en doetjes in Denemarken.

vrijdag 13 januari 2023

Hoppekee!

Hoppekee, het is alweer vrijdag. En ik kan jullie meedelen dat het nog steeds - en alweer regent. Ik heb nog nooit zoveel regen meegemaakt hier in DK. Het is tot nu toe geen enkele dag droog geweest. Je zou er depri van worden. Maar dat ik weer scherp en duidelijk kan zien is wel heerlijk! Dat maakt vooral ook autorijden een stuk meer safe ;-)

Gisteren was onze dochter jarig en wij waren uitgenodigd op een heerlijk verjaardagsdiner. Ook al moest ze tot half vijf werken had ze toch een drie-gangen menu klaar gemaakt. (ik had - echt waar - aangeboden om te helpen, maar niks ervan). Na het eten speelden we het spel "What do you meme". Caroline had het meegebracht en we hadden een paar hilarische uurtjes. Gelukkig was het die avond redelijk droog, want de chef en ik hadden de fiets genomen. 

Dit is het spel niet, maar Carl die nog een dictaat voor school moest maken.

De dag ervoor, woensdag, reden we naar Tilst bij Aarhus om (tante)Birthe te bezoeken. Die heeft haar heupkom gebroken en na een paar dagen ziekenhuis (operatie) werd ze naar huis gestuurd. Dat was net voor kerstmis. Gelukkig wonen haar kinderen en aanhang redelijk dichtbij en konden helpen. Birthe is een stijfkop die eigenlijk alles zelf wil doen, dus heeft ze bijna alle hulp afgezegd, tot groot verdriet van haar dochter. Eigenwijze dame, die Birthe van 81. 

Wij brachten croisantjes mee en als vulling garnalen en zalm. Daar had de chef 's morgens voor gezorgd terwijl ik naar de kapper was. Ik kreeg een paar reflexen in het haar om het een beetje meer egaal te maken. Nu heb ik iets meer een staalgrijs koppie. Moet er wel aan wennen hoor.

  

Zoals ik schreef gingen we dinsdagavond naar de film "A Man Called Otto" met Tom Hanks. Eerlijk is eerlijk, die Amerikanen kunnen er wat van! Films maken. De film was geweldig. Humoristisch, gevoelig en echt geen glamourplaatje met opgedotte toneelspelers zoals ik had verwacht.  

Nu ga ik maar weer even een paar stukjes van de puzzel leggen. Het begint al wat te worden. 

4 opmerkingen:

 1. Nog gefeliciteerd met je dochter.

  Ik las dat boek ooit en ik zag ook de Ove-variant van de film. Die was ook leuk. https://www.triltaal.nl/2016/12/11/een-man-die-ove-heet/

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier was het weer niet veel beter.
  Nog gefeliciteerd met jullie dochter.
  Is toch heel gezellig samen eten.
  Birthe is dapper, maar 81 is geen 18.
  Gelukkig heb je je vermaakt, vergeet je de regen even. Hans

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo aan de andere zijde van het scherm, ik kom ook eens gezellig op deze manier buurten bij je. en zo te lezen is het weer daar al net zo als hier in NL. Maar je had gisteren wel een gezellig feestje las ik en dat brengt ook wel gezelligheid. Nog van harte ook maar van mij en naar de bios ben ik al jaren niet geweest. Je hebt een mooi blog hoor en ik ga je ook volgen zo goed als dat ik dit kan want heb ook mijn 2 blogs die ik wat moet gaan schoonhouden en mijn Yt kanaal vraagt ook wat aandacht maar terug komen dat doe ik gewis want het is altijd wel leuk wat andere bloggers zoal delen. Groetjes, Tine

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig, laat gerust een reactie achter!