Over dingen en doetjes in Denemarken.

vrijdag 20 januari 2023

Ik mis toch de violen...


We waren gisteren naar een nieuwjaarsconcert in de oude kaserne die omgebouwd is/wordt tot cultuurkaserne. Een nieuwjaarsconcert van SMUK (Slesvigs musikkorps) met alleen blaasinsrumenten (plus een trommel, een gitaar en een zangeres als kers op de taart). Het enigste nieuwjaarsconcert dit jaar in ons stadje. Een uitverkocht concert, een goede zaal, prachtige verlichting, een geweldige lichtshow en natuurlijk een top-orkest. Toch mistte ik de violen, de contrabas, de cello's enz die bij een symfonieorkest horen. Messing instrumenten spelen nu eenmaal ietsje scheller. We waren er op de fiets naar toe en dat was een uitkomst. Alle parkeerplaatsen waren in een mum van tijd bezet en je zou best een eind moeten lopen om naar de bestemming te komen. De fiets zetten we fijn net naast de ene ingang. Koud was het niet; stil vriesweer en geen wind, ook niet om elf uur 's avonds. 

Het concert eindigde met een op muziek gezet gedicht van Benny Andersen "Go nu nat og gå nu lige hjem" (goeie nacht en ga nu snel naar huis") en vandaag bij ons vrijdagskoor zongen we dit ook. We zongen eigenlijk alle liedjes met tekst van deze beroemde - nu helaas overleden dichter. Prachtige, simpele, dubbelzinnige en veelzeggende teksten zijn het. De meeste mensen hier kennen er zeker een stuk of tien. Goede teksten en gedichten die op muziek gezet zijn worden verzameld in het Højskole-zangboek. Een begrip voor alle Denen. 


Het is wel koud geweest een paar dagen. Vooral woensdag woei er een ijskoude wind. Dan zet ik toch gewoon een stoel voor de kachel ;-) (en de wollen sokken van de chef erop).

Ik ruimde op in de administratie. Nieuwe mappen voor de boekhouding, de faktura en de privé zaakjes. Het vult steeds minder - best fijn.Ik reed naar onze leverancier van folie. Een enorme hal; dit is er een heel klein stukje van.

Er zat ook nog een gezellige avond met twee oud-collega's in de afgelopen week en een boodschappen dagje net over de grens. M'n januari puzzel is af, nu wachten er een paar heerlijke boeken en een trui die bijna klaar is. De chef komt net thuis met twee
fastelavnsboller (met rabarbercompôte).
Mmmmmm.

Het weekend kan beginnen.4 opmerkingen:

 1. Wel een mooi, ook al is het enigste nieuwjaarsconcert.
  Violen geven de muziek net even iets meer warmte.
  Wel gezellig een houtkachel om bij te zitten dromen.
  De administratie op papier wordt steeds kleiner.
  Chef weet wel wat lekker is. Hans

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Weer een mooi lied in mijn spotify-lijst! Ik heb het meteen in 4 varianten opgeslagen. Dat wordt genieten. Bedankt voor de tip. Een fijn WE gewenst. Wij (dat zijn de Limburgers) werden verwend met sneeuw en flink wat.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh, ik houd zo van vioolmuziek. Gisteren in het theater ook nog gehoord. Prachtig.

  Die fastelavnsboller zou ik wel 'ns willen proberen. Met rabarber! Jum!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fastelavnsboller med rabarber i, det lyder dejligt!!

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig, laat gerust een reactie achter!