Over dingen en doetjes in Denemarken.

zaterdag 11 februari 2023

Bevrijdend.

Het fijne van een etentje met vriendinnen die je al lang kent is dat er niks onder stoelen of banken geschoven wordt. We leven al zo lang met elkaar mee. We hebben twee van hen zien opkrabbelen na het verlies van hun echtgenoot, we weten van de problemen van de volwassen kinderen en de zorgen om kleinkinderen of het alleen zijn. We weten dat de ouderdom met gebreken komt. We zien dat we allemaal de grijze kant op gaan, dat leeftijd niet zo belangrijk is en dat alles bij elkaar geeft een enorm ontspannende en gezellige avond. Met de "alt"-zangers uit ons oude koor. Bij "Kim's Køkken". 


Er lag een uitnodiging in de bus: "Mijn" tante Mien, mijn peettante, wordt 100 jaar in maart. Jaaa, natuurlijk gaan we haar feliciteren !! We hebben een huisje gehuurd ten zuiden van Tilburg en, heel gezellig, gaan onze dochter en een van de kleinzonen mee.


Even een fotootje van ons gewoonlijke zaterdag ontbijt. 
De chef haalt dan verse broodjes bij de bakker en lekkere kaas op de markt. 
(alleen op zaterdag, want er zitten veel van die caloriedingetjes in)


Wie wat bewaard heeft wat. Ik had nog een zelfgemaakte fazant-en wild ragout in de diepvries. Daarvan maakte ik een heerlijke shepherdpie. 
Fijn voor de koude dagen van afgelopen week.


5 opmerkingen:

 1. Heel belangrijk mensen om je heen waar je al lang samen door een deur kunt.
  Nou, tante Mien hoort tot de heel sterke, prachtig toch 100 jaar.
  Geniet van de mooie dingen in je leven. Hans

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw 100! Wat een leeftijd. En fijn zo'n mooie en hechte groep vriendinnen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je vriendengroep klinkt echt heerlijk. Wat fijn dat je dan helemaal jezelf kunt zijn en niet de schijn hoeft op te houden. En elkaar ook kunt steunen daardoor.

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig, laat gerust een reactie achter!