Over dingen en doetjes in Denemarken.

vrijdag 17 februari 2023

Geen nieuws vanuit het noorden.

En dat is maar goed ook. Geen nieuws is vaak inderdaad goed nieuws. We hebben opgeruimd op de bovenverdieping. Het tweepersoons bed dat op de kleine logeerkamer stond is gehalveerd. Als er nu twee man komt slapen moet de ene genoegen nemen met een matrasje op de grond. Meestal wordt de logeerkamer alleen gebruikt door Philip en die heeft genoeg aan een eenpersoons bed. Nu nog even schuiven met bed en boekenkastjes om het gezellig te maken.

Een foto gepikt van de website van onze stad, met een kijkje op de oude watertoren, een stukje van de stadswallen, de binnenstad en de Lillebælt met de "nieuwe brug" (uit 1970 ;-) naar Fyn.

Nog even wachten op lente en zomer.

In de Hannerup-kerk, daar waar onze kinderen gedoopt zijn, was er een concert met zang en muziek. Ik ken ze alledrie, Louise, een van onze koordirigenten en nu een brei-maatje, Dorthe, de klarinetiste, die af en toe inviel en Svitlana, de laatste dirigent van het Lunakoor. Prachtig concert in een volle kerk; een uurtje genieten van een gevarieerd programma; musicalsongs, liederen van de Faroe-eilanden, van Deense componisten en natuurlijk twee liedjes om mee te zingen want dat doen de Denen graag.

De foto is zo slecht omdat ik het inzoomde met m'n mobieltje...tja..

In het begin van de week was het nog goed weer. Een rondje door de stad, langs het strand en over Fælleden, officieel heet het Hyby Fælled.  Als je goed kijkt zie je de Lillebælt zo ongeveer in het midden. Fælleden was en is een militair-gebied, dat tegenwoordig open is voor iedereen. Er mag dus gelukkig niks gebouwd worden en het wordt behouden als beschermd natuurgebied. Heel fijn!! Het wordt nog steeds gebruikt voor veld-training en er worden regelmatig schietoefeningen gehouden; voor militairen en politie. Maar dat gebied is afgeschermd. Fælleden is groot genoeg - 230 hectare.


We hebben ook een paar dagen gewerkt aan een flinke order maar van fietsen kwam niet veel. Woensdag zaten we de hele dag in een dichte mist, gisteren klaarde het op en werkte ik een uurtje (of iets meer) in de tuin en vandaag regent het dat het giet. Vanmiddag verwacht men storm in de kop van Jutland. Daar zal wel iets van afzwaaiien naar het zuiden vermoed ik. 

1 opmerking:

 1. Het nieuws wat we voorgeschoteld krijgen is inderdaad vaak niet plezierig.
  Het opruimen zijn vast de voorjaarskriebels en daar worden we vrolijk van.
  Een concert met zang en muziek in eigen omgeving is toch heel fijn.
  Mijn kinderen zijn ook gedoopt.
  Het mooie van Denemarken is dat er zoveel ruimte is en men daar ook zorg voor draagt.
  Wens je een fijn weekend. Hans

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig, laat gerust een reactie achter!