Over dingen en doetjes in Denemarken.

dinsdag 28 februari 2023

Nog even februari...

Het noorderlicht was gisteren en eergisteren te zien en nee, ik zag het niet want rond twaalven lig ik echt in bed. Het schijnt een spektaculair verschijnsel te zijn geweest, maar heel gek zou je de kleuren het beste kunnen zien door er een foto van te maken. Ergo, ik heb er eentje uit de krant geleend. Het licht staat niet stil maar vliegt als het ware door de lucht. Deze foto is genomen in noord Jutland.


Ik maakte de oven schoon; dat was hoognodig. Gelukkig gaat het vrij gemakkelijk met een oven-spray. De roosters kregen ook een beurt. Maar het is wel een klus om rugpijn van te krijgen..

Oh ja, de bedden werden ook verschoond en de ultimatieve vaardigheidsklus is toch wel een bed opmaken met een splitlaken. 


😅😅😅


En natuurlijk fietsten we de laatste twee middagen een eind in dat prachtige weer. Alhoewel je toch echt handschoenen en muts moest dragen. Voor kinderen heeft een strand iets magisch. Er is altijd wat te vinden en te pilken in het water. Voor ons is het ook een oase.


Wij gingen daarna koffie drinken om warm te worden. Ik zou hier uren kunnen zitten; in het zonnetje en kijken naar de voorbijgangers.

Morgen moet ik "vroeg" op, want om acht uur staan we met een man of tien uit ons koor op de stoep om te zingen voor een kroon-diamanten-bruidspaar. Eigenlijk heet het dat we "ze wakker zingen" maar ik vermoed dat ze allang op zijn.  Na het zingen krijgen we vast en zeker broodjes en koffie.

Ook een weerpraatje van mij: de zon komt op om 7.15 en gaat onder om 17.52. Het wordt hier dus eerder licht dan bij jullie, maar ook eerder donker. Dat halen we in in maart!

6 opmerkingen:

 1. Het noorderlicht heb ik ook niet gezien, moest wel aan je denken omdat je noordelijker woont.
  Het is een mooi verschijnsel om te beleven, wie weet ooit.
  Laag bij de grond werk, ga je zeker in de rug voelen.
  Met oven-spray kun je ook kookplaten en andere hardnekkige vervuiling mee verwijderen.
  De kinderen vonden altijd krabben vangen leuk om te doen vanaf de stijger.
  Veel plezier morgen met het wekken van het kroon-diamanten-bruidspaar. Hans
  @ dank voor het compliment. :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik was al vroeg op vandaag en zag ook dat het om 7 uur allicht werd.
   Dat is een mooie voorbode.
   Jij verdient ook een compliment Dorien voor je leuke vlogjes.
   Altijd leuk je te bezoeken en muziekjes voor je te spelen. Hans

   Verwijderen
 2. Oh dat Noorderlicht... dat lijkt me toch zoiets prachtigs.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh weer anoniem, ik word er sikkeneurig van

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heb er nog speciaal op gelet, maar hier was het noorderlicht niet te zien. Zo jammer, want het was er helder genoeg voor. Had het graag eens meegemaakt, maar de foto's en filmpjes zijn natuurlijk ook mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtig die foto van het noorderlicht. Ik kom meestal pas naderhand achter dit soort dingen. net als met Venus en Jupiter blijkbaar. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig, laat gerust een reactie achter!