Over dingen en doetjes in Denemarken.

donderdag 2 maart 2023

Hallo maart.

Maart is goed van start gegaan. Zon op beide dagen al begon de dag gisteren met mist en dat voelde ijzig koud aan. We stonden namelijk al vroeg in de ochtend buiten op de stoep te zingen.

"Det er så yndigt at følges ad, for to som gerne vil sammen være." 

"Het is zo mooi om elkaar te volgen, voor twee mensen die graag samen willen zijn. Dan is de vreugde dubbel zo groot en de de zorgen zijn half zo zwaar om te dragen. Ja, het is goed om samen te reizen, als de mantel bestaat uit liefde (kærlighed)".

Dit lied wordt altijd gezongen bij alle bruiloften, koperen, zilveren, gouden en meer..

Toen ik naar huis fietste, na de koffietafel scheen de zon. En 's middags zat ik lekker in het zonnetje op de bank te lezen.


De wagen die de recycleproducten ophaalde kwam langs. Een keer per maand worden hard en zacht plastic, blik, glas, karton, papier en lege melk/juice pakken afgehaald. We hoeven het maar in zakken aan de straat te zetten.


Ik kan je wel zeggen dat onze vuilnisbak (kliko), die een keer in de veertien dagen geleegd wordt, nog niet eens halv vol zit. (die vuilnisbak heeft twee vakken, een voor etensresten - weinig -  en een voor tjaa..bijna niks dus).


En vandaag!! HOERA! De chef was voor de laatste keer op controle bij de hartkliniek. Hij is nu goed ge-medicineerd, bloeddruk en pols zijn okay, de pacemaker schijnt zijn werk te doen; hij hoeft niet meer terug te komen!! Nou ja, nog een hart-scanning eind maart en een fiets-test, maar dat is gewoon om te zien welke belasting het hart aan kan.

De verdere controle, mischien maar een of twee keer per jaar, gaat via de huisarts.

Hartelijk dank aan Trine, de hart-verpleegkundige. Wat een compentente en lieve jonge vrouw. Dat klikte meteen, fijn, want de chef kan best een lastige patiënt zijn. Natuurlijk ook een bedankje aan de hele hartafdeling van Kolding sygehus.

Laat de zon maar schijnen!


De chef gooide de deur van de werkplaats open toen we weer thuis waren.

7 opmerkingen:

 1. Goed nieuws en een lekker zonnetje, wat kan een mens meer willen, niks toch!? Geniet ervan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Proficiat allebei! Rustig de lente in nu.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het was hier ook koud, in de nacht wel -6.
  Een mooi lied en dat is een hele verrassing voor het bruidspaar.
  Restvuil is er een stuk minder sinds het gescheiden inzamelen.
  Bij deze, gefeliciteerd chef met de uitslag. Hans

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fijn begin van de lente, zon en een man die is 'goedgekeurd'. Wat een mooie afloop van dit verhaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtig zoals de zon je huis binnenschijnt! Dat oogt meteen heel zonnig en voorjaarsachtig vind ik. En wat fijn dat het goed gaat met je man.

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig, laat gerust een reactie achter!