Over dingen en doetjes in Denemarken.

zaterdag 22 juli 2023

Over eten gesproken...

Onze grootste klant heeft twee weken vakantie; ergo wij dus ook. Op het afwerken van twee orders na die woensdag de deur uit gingen. Donderdag was het mooi fietsweer en we reden naar het centrum van Middelfart. "Zullen we een late lunch nemen? Bij het net overgenomen "Holms"?" Zo gezegd zo gedaan. Wat was het er gezellig en wat genoten wij van een lekkere simpele lunch.



Ik weet zeker dat we hier vaker terug zullen komen!

Een vriendelijke bediening, gezellige tafels en een leuke authentieke inrichting.

Het was dan ook goed bezocht en heel leuk beginnen de toeristen zich weer te melden. Duitsers, Belgen, Nederlanders; natuurlijk Noren en Zweden maar ook Fransen en Italianen zien en horen we rond om ons heen. 

Wij hebben zelf geen grootse plannen om naar het buitenland te trekken, maar houden vakantie in eigen land. Waarschijnlijk een dagje van "hier tot ginder" en af en toe eten buiten de deur.


Holms

Dat een gepland etentje ook in het water kan vallen merkten we gisteren. We hadden een tafel voor twee geboekt bij het visrestaurant Skagen in Kolding.

We kregen een tafeltje voor twee; in een hoekje achter de deur. Terwijl we de menukaart bestudeerden kwam er een gezelschap binnen dat net naast ons aan een ronde tafel geplaatst werd. Vooral de chef kreeg het er benauwd van. Het was zo krap. We stonden op en zeiden: "Het spijt ons; dit gaan we echt niet doen. Veel geld uitgeven terwijl je bekrompen moet zitten en eigenlijk voelt alsof je in de weg zit. Bye bye!"

We hebben dit eerder meegemaakt. Alsof je minder telt als je een tafel voor twee boekt. De volgende keer zeg ik dat we met drie mensen komen en als we eenmaal zitten en willen bestellen blijkt de derde persoon "helaas verhinderd" te zijn. Kijken of dat helpt!

Nou ja, ik kon gelukkig een tafel krijgen bij restaurant Magma hier in de stad. Daar zaten we fijn, kregen een vriendelijke bediening en aten er heerlijk.  

5 opmerkingen:

  1. Goed zo! Gewoon weg gaan. Ik zou zelfs bij het reserveren van die drie personen vier maken ;-) Ik hou al helemaal niet van restaurants waar je met zo'n groot gezelschap midden tussen de andere bezoekers zit. Een apart zaaltje is dan gewenst, want ze zijn allemaal hartstikke doof. Sjonge, wat schreeuwen mensen toch als ze in een groter gezelschap zijn. Ik kan me een restaurant herinneren waar we met twee vrienden wilden eten. Er kwam een hele stoet binnen met vier kleine kinderen erbij. Nou, dat hebben we geweten. Ik huiver nog als ik eraan denk. Wat een stel wilden waren dat. Ouders hadden kennelijk nergens last van. Wij hadden het voorgerecht op, keken elkaar aan en hebben afgerekend met als reden dat we elkaar niet eens konden verstaan. Gelukkig konden we nog terecht in een ander restaurant voor de rest van het diner.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een leuke horeca gelegenheid is altijd leuk om nog eens te bezoeken.
    Maar men moet je niet in een hoekje stoppen, klant is koning. Hans

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dit appartement is van 1993, houdt ook erg veel warmte vast, in de winter niet zo erg.

      Verwijderen
  3. Ik ken het verschijnsel wanneer je in je eentje komt... dan word je bij voorkeur neergezet naast de WC-deur. Maar met twee personen kan het dus ook misgaan. Netjes opgelost van jullie, dit moet je niet willen. En Wieneke heeft gelijk: zodra het gezelschap wat groter wordt, neemt de herrie toe!

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig, laat gerust een reactie achter!